Featured Video Play Icon

USIKKERHET: Handelskonflikten mellom USA og Kina bidrar til usikkerhet i finansmarkedene. Hva betyr det for deg som investor? Video: DNB Markets

I denne sendingen diskuterer Ingvild Borgen Gjerde (rente- og valutaanalytiker), Magnus Vie Sundal (kredittstrateg), Paul Harper (aksjestrateg) og Marius Brun Haugen (DNB Markets) de potensielle konsekvensene av handelskrigen og signalene fra de ulike delene av finansmarkedene.

Opptaket ble spilt inn torsdag 31. januar kl. 12:00.

I går ble endelig radiotausheten brutt, etter to dager med handelssamtaler mellom Kina og USA. Både president Trump, handelsrepresentant Lighthizer og finansminister Mnuchin kunne rapportere om konstruktive samtaler.

Det skal ha vært fremdrift i flere av de vanskelige spørsmålene knyttet til immaterielle rettigheter, kinesiske subsidier til statsselskapene og krav om teknologioverføring gjennom Joint Ventures for utenlandske selskaper som investerer i Kina. En måned før våpenhvilen går ut, og tariffene på amerikansk import fra Kina tilsvarende 200 milliarder dollar øker fra 10 til 25 prosent, var det imidlertid lite konkret å hente ut av handelssamtalene. Det eneste konkrete, er at Lighthizer og Mnuchin har avtalt et møte i Kina om to uker og at Trump gikk langt i å indikere et møte mellom han og Xi.

Hold deg oppdatert med Aksjesparekonto
Visste du at ekspertene i DNB Markets holder deg oppdatert på det viktigste som skjer i finansmarkedet? Alt du trenger å gjøre er å logge inn aksjehandelsløsningen til DNB. Da får du tilgang til daglige rapporter og videosendinger med aktuelle temaer for deg som sparer i aksjer og aksjefond. Har du tilgang til aksjesparekonto har du god tilgang til ekspertene våre.

Les mer om Aksjesparekonto

Les også