ENGASJERT DISKUSJON: Eiendomsinvestor Christian Ringnes (nr to fra venstre) har besøkt Marius Brun Haugen (fra venstre) og podcasten «Utbytte», og har diskutert utviklingen i boligmarkedet med sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret og Simen Mortensen, aksjeanalytiker i DNB Markets. Fotograf Stig Fiksdal ble også fanget av Kim Faragos kamera.

Christian Ringnes mener alle som driver med eiendom har vært gjennom en periode med det «reneste svinehell», og tror ikke Øysteins Olsens «lille klyp» av en renteheving vil ødelegge moroa.

I den sjette episoden av DNBs podcast «Utbytte» diskuterer eiendomsinvestor Christian Ringnes gleden ved eiendomsmarkedet, torsdagens renteheving og forslaget til ny boliglånsforskrift med sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret og Simen Mortensen, aksjeanalytiker i DNB Markets,  med eiendom som spesialfelt.

– Mitt hovedbudskap til publikum i dag var at alle som driver med eiendom har vært gjennom en periode med det reneste svinehell, 25 år med rentenedgang, som er den viktigste driveren for boligmarkedet, sier Ringnes, og refererer til innlegget han holdt under torsdagens store eiendomskonferanse i regi av DNB.

– Jeg spådde også at ingen sentralbanksjef ville orke å sette opp renten så det monner, og jeg ser på det siste fra Olsen som den siste krampetrekningen før vi skal enda mer ned, på linje med resten av Europa, sier Ringnes.

Norges Bank satte torsdag 19. september opp styringsrenten til 1,50 prosent.

Lurer du på hvordan Ringnes, Macic og Simonsen tror eiendomsmarkedet  vil utvikle seg fremover?

Hør syvende episode av DNB-podcasten «Utbytte», denne gang som ekstrasendingen «Ekstraordinært Utbytte»: 

Her kan du også se video av sendingen: 

 

 

Les også