VIT ALLTID HVOR DU ER: Du kan følge med på aksjesparingen din via PC, nettbrett eller mobilen. I prinsippet uansett hvor du er. Logg inn med Spare-appen og se selv. Foto: NTB scanpix

Med påsken for døren kan det være greit å minne om fjellvettreglene. I tillegg får du våre egne sparevettregler for fond og aksjer med på kjøpet. Vi ønsker deg en strålende påske!

1. Planlegg turen og meld fra hvor du går

Legg en plan for sparingen din. En god plan gjør det lettere å spare riktig.

2. Tilpass turen etter evne og forhold

Start forsiktig med sparing i aksjer og fond. Det er lov å ta et steg om gangen, i stedet for å sette i gang i full spurt. Du må kunne sove godt om natten med de valgene du har tatt. Øvelse gjør mester!

3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel

Du må ikke nødvendigvis følge med daglig, men det er en fordel å holde seg oppdatert på hva som skjer i markedet. Kunnskap er en viktig nøkkel for å lykkes med sparing i aksjer og fond.

4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer

Følg planen du har lagt for investeringen din. Vær forberedt på hva du skal gjøre hvis fondet ditt eller aksjene dine plutselig faller.

Forholdene i finansmarkedet endrer seg ofte svært raskt og det er viktig å være forberedt på ruskevær. Uansett hvor mye erfaring du har med investeringer i aksjer og fond er det lurt å ha sparevettreglene i bakhodet underveis.

FJELLVETT OG SPAREVETT: Tine Fenz og Marius Brun Haugen jobber med sparing og aksjer i DNB. De har laget «sparevettreglene» som presenteres sammen med fjellvettreglene i denne artikkelen. Foto: Stig B. Fiksdal

 

5. Ta med deg nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre

Les analyser, bli oppdatert via DNBs web-TV og bruk Spare-appen.

6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is

Invester langsiktig! Bruk kortsiktig trading til å krydre porteføljen, men invester ikke mer enn du har råd til å tape.

7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er

Du kan følge med på aksjesparingen din via PC, nettbrett eller mobilen. I prinsippet uansett hvor du er. Logg inn med Spare-appen og se selv!

8. Vend i tide. Det er ingen skam å snu

Selv om det er smertefullt må du være forberedt på å ta tap. Vik ikke fra din investeringsstrategi.

9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig

Du trenger ikke være alene om sparingen din. kontakt oss før du havner på glattisen. Vi er her for å hjelpe deg.

Aksjesparekonto kan være et nyttig verktøy for å lykkes med langsiktig sparing. Sjekk videoen under for å se hvordan Aksjesparekontoen fungerer.

Les også: Børsenes åpningstider i påsken 2019

Les også