markedet

BØRSFALL: Aksjemarkedene falt i mai. Eskaleringen av handelskrigen bidrar til at usikkerheten brer seg i markedet.

Mai ble ingen god måned for aksjer og det er grunn til å være forsiktig fremover.

Hovedindeksen ved Oslo Børs falt 3,3% i mai, men er fremdeles opp rundt 7 prosent så langt i år. Eskaleringen av handelskrigen mellom  USA og Kina, der blant annet Huawei ble trukket dypere inn i konflikten, var en sentral årsak til nedgangen.

Den norske sjømatsektoren trakk i positiv retning sammen med klassiske trygge havner som gull og renter. Oljeprisen falt mer enn 11 prosent og oljeservice var en av de svakeste sektorene på børsen. Også internasjonalt falt børsene på bred basis.

Sykliske aksjer gjorde det markert dårligere enn defensive aksjer i Norden. Vi må helt tilbake til 1998 for å finne tilsvarende utvikling.

Antall aktive aksjekunder nådde sitt høyeste nivå på månedsbasis hittil i år. NEL var den mest handlede aksjen via nett- og mobilbanken til DNB, fulgt av flyselskapet Norwegian, Norsk Hydro, Equinor og Aker BP.

Handelskrigen bidrar til fortsatt usikkerhet rundt global vekst og vi gjentar budskapet om at man som investor bør være selektiv og ekstra forsiktig i denne dele av sykelen. Analyseteamet i DNB Markets opprettholder sitt nøytrale markedssyn.

Les også