FOTO: GettyImages

Etter flere gode år i aksjemarkedet ligger 2018 an til å ende med negativ avkastning for aksjer globalt. Svingningene er tilbake på børsen etter å ha vært fraværende i 2017, handelskrigen har preget overskriftene og lange amerikanske renter har brutt opp av en 35 år lang nedadgående trend.

Et lite lyspunkt er at Oslo Børs er blant markedene som har klart seg best i året som har gått, mye takket være en svak krone og den sterke utviklingen for sjømatsektoren. Vår portefølje med anbefalte aksjer har vært overvekt sjømat gjennom store deler av året. Dette er en viktig grunn til at porteføljen ligger an til å slå markedet og gi en positiv avkastning for syvende år på rad. Vi håper du har hatt god nytte av våre analyser og anbefalinger i året som har gått.

Klikk på videoen for å se Paul Harper og Marius Brun Haugen fra DNB Markets oppsummere 2018 og diskutere forventningene inn mot 2019.

Utviklingen til indikatorene vi følger tilsier at en eventuell resesjon fremdeles er mer enn ett år unna. Det bidrar til at vi mener det er rom for positiv avkastning i aksjemarkedet gjennom 2019. Samtidig gjentar vi budskapet om at markedet er i en sen fase av sykelen og at svingningene vi opplevde i fjerde kvartal 2018 vil fortsette. I tillegg vil den pågående reverseringen av de kvantitative lettelsene kunne skape motvind og vi vil følge nøye med på utviklingen i renter og kredittspreader.

Som investor bør man derfor være ekstra varsom i året som kommer. Analyseteamet til DNB Markets opprettholder en nøytral-anbefaling på aksjer.

Høy volatilitet vil gjøre det vanskeligere å navigere i markedet fra et makro-perspektiv. Når markedet går i «risk-off» modus er sannsynligheten stor for at defensive aksjer vil gjøre det best, mens sykliske aksjer som regel vil gjøre det bedre når markedet henter seg inn igjen (risk-on). Dette vil kunne by på muligheter for investorer med kortsiktig horisont, men kan gjøre det vanskeligere å være langsiktig.

Vi mener derfor at aksjeplukking vil være viktig og foretrekker solide selskaper, med positive revideringer av inntjeningsestimatene.

Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!

Hilsen oss på aksjehandel i DNB!

Les også