Se på TV og film – på nett!

Mens vi tidligere måtte bla opp i TV-bilagene eller sjekke tekst-TV for å finne ut når favoritt-TV-programmene gikk, kan vi nå se de fleste TV-serier og filmer når vi selv vil. Alle norske TV- og radiokanaler er på nettet med løsninger som gir deg tilgang til TV og radio der.

NRKs tilbud er en del av den tradisjonelle lisensen og gjør at du kan se TV-programmer og lytte til radioprogrammer hvor du vil, enten på NRKs nettsider eller gjennom en app til smarttelefonen eller nettbrettet. Når du først har lastet ned app’en kan du bare klikke på den og søke deg fram til det du vil se på når du måtte ønske. Du kan se filmer, tv-serier, dokumentarer og dagens nyheter der rett på nettbrettet eller telefonen. Enten direkte eller etter programmet har gått på TV/Radio. Når barnebarna kommer på besøk kan dere være ute og leke litt lenger og heller se på tegnefilmer eller dagens Barne-TV når dere kommer inn igjen. Klokkeslettene blir mindre viktig.

Når du ser på film rett fra internett, sånn som vi snakker om her, så kalles det «streaming». Fint ord som altså bare betyr å se film eller høre på musikk på internett.

Under her har vi samlet tips som har kommet inn fra våre venner på internett, sånn at også du kan lære hvordan du kan gå fram for å se på filmer og serier på nettet.

 

Se på TV når det passer deg!

De kommersielle tv-kanalene, som TV2 og TVNorge har også sine egne tilbud på nett, men for å få tilgang til disse tjenestene må du tegne abonnement som koster rundt 100 kroner per måned. Hos de kommersielle kanalene kan du også få tilgang til flere nyere filmer, fotball og annen sport.

Under er en liste over nett-tjenestene til de ulike, norske TV- og radiokanalene:

NRK-kanalene: tv.nrk.no
TV2-kanalene: tv2sumo.no
TVNorge-kanalene: www.dplay.no
TV3, Viasat og TV4: www.viafree.no og  www.viaplay.no (kan være inkludert i TV-abonnementet. Spør din TV-tilbyder)

 

Filmer og serier

Tilbudet fra TV-kanalene på nett er vel og bra, men det finnes også andre tilbydere som gir deg tilgang til et gigantisk, internasjonalt bibliotek av TV-serier og filmer. Med et abonnement på tjenester som Netflix eller HBO kan du velge og vrake over titlene de har tilgjengelig, og du kan også få anbefalt programmer og filmer som passer til akkurat deg, basert på hva du har sett på tidligere.Her vil du finne både utenlandsk, skadinavisk og norsk innhold.

…eller du kan se gamle filmer gratis på Youtube:

Selv om Youtube er en amerikansk nettside i utgangspunktet ligger det masse norsk innhold der. Mange tipser om at de har funnet igjen gamle filmer helt tilbake fra førti- og femtitallet. Eller kanskje er du spesielt interessert i en sportbegivenhet fra langt tilbake? Da skal du ikke se bort fra at du finner et filmklipp på www.youtube.no om det.

 

Å tegne abonnement

For å tegne abonnement hos TV Sumo, Netflix eller HBO må du først registrere deg på deres nettsider, www.tv2sumo.no,  www.netflix.com eller www.hbonordic.no. De tilbyr deg gjerne en gratis måned slik at du kan prøve ut ordningen før du bestemmer deg for å abonnere fast.

Når du tegner abonnementet må du legge inn ditt kredittkortnummer for månedlige trekk av abonnementsprisen. Så snart du har lagt inn navn og betalingsinformasjon kan du se på filmer og tv-serier direkte i nettleseren på PC’en din, eller via en app til smarttelefon eller nettbrett. Hvis du foretrekker å se film og serier på stor skjerm, kan du få overført bildet fra telefonen, nettbrettet eller PC’en til TV-skjermen via en boks du kobler til TV’en; f.eks. en Apple-TV eller en Google Chromecast. Har du en forholdsvis ny TV (inntil ca 6 år gammel) er det også mulig å få tilgang til tjenester som Netflix og HBO rett på TV’en. Les bruksanvisningen for ditt TV-apparat eller snakk med din TV-forhandler hvis du er interessert i å kunne se tv og film fra internett rett på din TV.

 

Har du et tips til andre? Del det her eller ved å bruke knappen oppe i høyre hjørnet.

 

YPE HTML> DNB Nyheter - DNB Nyheter
Video
Lær mer om DNB Teknologi
Lær mer om DNB Global Indeks
Lær mer om DNB Miljøinvest
Tips oss!