Er dobbel boligforsikring noe dere trenger?

Som sikkert mange har fått med seg er det blitt mange flere boliger til salgs i Oslo enn det var på samme tid i fjor. Det betyr at boligprisene er på vei ned i hovedstaden og flere bruker lenger til på å selge.

Og har du allerede kjøpt bolig, kan situasjonen fort bli litt mer ubehagelig enn du ønsker deg etter som tiden går og du ikke får solgt.

Dobbel boligforsikring roer nervene

Denne er perioden er slags skummel risikosport som ender godt for de fleste. Men nå som vi vet at boligmarkedet er i endring med mer å velge i, færre på visninger og roligere budrunder, kan denne risikosporten bli vel skummel for noen …

dobbel boligforsikring

Alle som vurderer å bytte bolig, og som ikke har nedbetalt lånet på den nåværende boligen, kan vurdere om Dobbel boligforsikring er noe for dem

Da kan forsikringene Hus best eller Innbo best være to alternativ, begge inkluderer nemlig Dobbel boligforsikring. DNBs skadeleder Ketil Voll (bildet) forklarer:

– Dobbel boligforsikring er en del av Best-forsikringen på hus og innbo, og dekker rentekostnaden på det gamle boliglånet hvis du ikke får solgt den gamle boligen innen tre måneder etter at du overtar den nye boligen.

Trenger du dobbel boligforsikring hvis lånet er nedbetalt?

Du betaler altså ikke noe ekstra for denne tryggheten hvis du allerede har Hus best eller Innbo best. Har du ikke Hus best eller Innbo best? Trenger du egentlig denne forsikringen?

– Alle som vurderer å bytte bolig, og som ikke har nedbetalt lånet på den nåværende boligen, kan vurdere om Dobbel boligforsikring er noe for dem, sier skadeeksperten i DNB, og legger til at i så fall bør man oppgradere eller tegne forsikring før man er midt i en salgsprosess.

Og på den andre siden: Alle som har nedbetalt boliglånet på den nåværende boligen, trenger ikke nødvendigvis å vurdere dette så sterkt.

Les om kompisene som kjøpte sammen for å komme inn på boligmarkedet

Dobbel boligforsikring versus årstid og geografi?

Blant vennepar som skal bytte bolig, snakkes det ofte om spesielle tider på året hvor det er vanskeligere å selge – og dermed gunstigere å ha Dobbel boligforsikring. Hva er viktig å vite her?

– Dekningen gjelder uansett når på året det er, og selv om man vet at boligmarkedet i visse deler av året er noe tregere, vet man aldri når man kommer til å slite med å selge sin nåværende bolig. Vi anbefaler derfor at man kjøper Hus best eller Innbo best uansett når på året det er – så er man trygg hvis ting går galt.

Er Dobbel boligforsikring geografisk viktigere i visse steder av landet?

– Det er spesielt viktig å ha en slik forsikring i de delene av landet hvor boligmarkedet er tregere. 25 prosent av de som har benyttet seg av boligforsikring har kommet fra Rogaland, men vi har siden lanseringen av forsikringen høsten 2014 hatt utbetalinger over hele landet, inkludert flere krav i Oslo, avslutter DNBs skadeleder Ketil Voll.

Les også