WA.works

GRÜNDERNE I WA.WORKS DIGITALISERER JOBBSØKERPROSESSEN: Arve Andreassen(CSO) og Stine Andreassen(CEO). Foto: WA.works

– Vi vil revolusjonere rekrutteringen av tech-talenter, sier Arve Andreassen, grunnlegger av WA.works.

Målet er å tiltrekke seg talentene som skal lede Norge inn i det digitale skiftet, og endre måten vi rekrutterer på globalt. Nå tar DNB i bruk teknologien for å oppdage de beste tech-talentene.

Med kunder som DNB, Knowit, Capgemini, Frende og NAV under vingene er WA.works godt etablert, drøyt ett år etter oppstarten.

Vi har en database på nærmere 7000 IT-kandidater

– Vi vokser veldig fort. Siden vi startet i 2017 har vi nå en database på nærmere 7000 IT-kandidater i Skandinavia og Storbritannia, sier Andreassen.

Så mulighet for digitalisering

Andreassen har ti-års erfaring som hodejeger for IT-bransjen. Sammen med datteren, Stine Andreassen, startet han selskapet som i fjor lanserte en helt ny teknologi for å rekruttere tech-talenter.

Målet var å lette kandidatens jobbsøkingsprosess

– Som hodejeger så jeg at prosessen kunne effektiviseres ved å kutte mellomledd og digitalisere prosesser som tradisjonelt har blitt utført av rekrutteringsagenter. Målet mitt var å lette kandidatens jobbsøkingsprosess ved å bygge noe som fremhevet deres tekniske kompetanse på en unik måte, og som de kunne bruke mot flere arbeidsgivere. Samtidig ville jeg gjøre det lettere for bedrifter å oppdage talenter, slik at de slapp å betale dyre agenter som meg, sier han.

Sjekk hva din bedrift bidrar med til samfunnet

WA.works automatiserte bort sin egen jobb

Andreassen tok saken i egne hender og opprettet et system som registrerte kandidatenes ferdigheter basert på nivå, sist brukt og mengde i et Excel-ark. Når han fikk forespørsler fra kunder gikk han gjennom systemet og fant frem til de kandidatene som passet best til kundens krav.

Moderne teknologi og avanserte matching-algoritmer

– Dette var WA.works i spedbarnsalderen. Det var en svært manuell og tungvint prosess. Nå har vi automatisert prosessen ved hjelp av moderne teknologi og avanserte «matching-algoritmer». Jeg har egentlig automatisert bort min egen jobb, sier han.

DNB lanserer gratis karriereveiledning: – Mange føler på et kaos rundt hva de skal bli

Personvern og kontroll i rekrutteringsprosessen

Excel-arket har i dag blitt til en ny type CV, kalt WA, som umiddelbart får frem potensiale og lidenskap gjennom «skill assessments» og dynamiske grafer. På WA.works styrer kandidatene selv hvilke bedrifter som kan se deres fulle WA, og en anonym versjon er tilgjengelig for bedriftene i en felles database.

Viktig å tilbakeføre kontrollen på rekrutteringsprosessen til arbeidsgiver og arbeidstaker

– Bransjen har tidligere fått mye kritikk for påtrengende henvendelser til HR-medarbeidere og CV-salg uten kandidatens godkjenning, så det var svært viktig for oss å tilbakeføre kontrollen på rekrutteringsprosessen til arbeidsgiver og arbeidstaker, sier Andreassen.

Rekrutteringsekspert: Finn ut hvem du er, ikke bare hva du skal bli

Rekruttering til under halvparten av prisen

Kundenes verktøykasse med avanserte matching-algoritmer viser til enhver tid hvem av kandidatene de har tilgang til som vil prestere best i deres konkrete stillinger. De legger selv inn kriteriene de ser etter, disse er spesifisert etter teknologi, erfaring og utdanning. De kan også foreta rangerte søk i hele databasen av snart 7000 WA-profiler og få tilgang til de mest interessante brukerne.

– Bedriftene betaler for et årlig abonnement med ubegrenset antall ansettelser. De sparer omlag halvparten av utgiftene det vanligvis koster for å ansette én kandidat fra en hodejeger eller et rekrutteringsbyrå. De sparer både kostnader og tid, sier han.

Hva er planene fremover?

Vi utvider slik at bransjer innen ingeniør, olje- og gass og finans kan ta oss i bruk

– Fremover jobber vi for å utvide teknologien, slik at også bransjer innen ingeniør, olje- og gass og finans kan ta oss i bruk. Målsetningen er å globalt revolusjonere måten vi rekrutterer alle typer talenter på, sier Andreassen.

Vi må jobbe utradisjonelt for å tiltrekke oss de beste

Ifølge IT Divisjonsdirektør i DNB, Tone Merethe Gamlemshaug, er det tøff konkurranse om de beste IT-kandidatene i markedet. Hun sier seg enig i at det kan være lett å gå glipp av talenter fordi de ikke nødvendigvis rekrutteres gjennom tradisjonelle stillingsannonser. Hun er spent på å ta i bruk WA.works.

Det å benytte en IT-rekrutteringsportal opplever vi som spennende og nytt

WA.works
Tone Gamlemshaug, DNB. Foto: DNB

– I DNB har vi høyt fokus på å være en attraktiv arbeidsplass innen IT. Derfor må vi jobbe utradisjonelt med å tiltrekke oss de beste kandidatene. Det å benytte en IT-rekrutteringsportal opplever vi som spennende og nytt. Vi vil derfor ta i bruk portalen til WA.works og håper vi vil tiltrekke oss mange gode og nye kolleger til IT, forteller hun.

Tabbene du ikke bør gjøre på jobbintervju

 

Les også