Traktorpikene

– Det var ikke fine og behagelige klær å finne for oss damer. Arbeidsklærne vi fant var tilpasset menn, ble for tunge og upraktiske, samt at de satt ikke godt, forteller Traktorpikene.

I 2013 fikk Thrine Heggum og Ine Rossetnes en idé om å lage arbeidsklær for kvinner. De kjente selv på behovet for ordentlige arbeidsklær tilpasset kvinnekroppen og et ønske om fine farger og design.

Vi måtte velge blant manneklær og det ble tungt og bomsete

– Behovet for gode arbeidsklær hadde vi selv. Jeg og min søster Ine er vokst opp på gård. Vi jobber mye ute og fant ikke komfortable arbeidsklær tilpasset kvinnekroppen. Vi måtte velge blant manneklær og det ble tungt og bomsete. I tillegg var de arbeidsklærne som fantes ikke så særlig fine, hverken i farger eller design, sier Thrine Heggum, en av gründerne bak Traktorpikene.

Vi traff et stort behov

Med støtte fra Innovasjon Norge startet de å lage protyper og utviklet arbeidsklær som de selv ville ha.

Kvinner handler til seg selv, men også menn er gode kunder – de kjøper til sine koner, døtre og svigerdøtre

– Det har vært mangel på arbeidsklær til damer i alle år. Da vi lanserte vår første kolleksjon skjønte vi at vi hadde truffet et stort behov. Kvinner handler til seg selv, men også menn er gode kunder – de kjøper til sine koner, døtre og svigerdøtre, sier Thrine.

Det å skape noe selv synes gründerne har vært veldig fint, men det er tøft å være gründer og det går ofte døgnet rundt.

– Det å skape noe selv og lage en tilleggsnæring på gårdene våre er inspirerende. Vi jobber mye, men kan styre tiden selv, sier Thrine.

Ine Rossetnes og Thrine Heggum
Ine Rossetnes og Thrine Heggum, gründerne av Traktorpikene.

Nå kommer vinterdressen fra Traktorpikene

Helt fra starten av har det vært et ønske om å lage en vinterdress. En god vinterdress har mange tekniske spesifikasjoner og har tatt tid å utvikle. Gründerne forteller at de har fått hjelp av en veldig dyktig klesdesigner som har god erfaring på klesutvikling, og kompetanse på materialer og størrelser.

– Vi har tatt den tiden det tar å utvikle vinterdressen og vi er nå snart i mål. Det var lettere å lage arbeidsklær for vår, sommer og høst, og vi startet derfor bedriften vår med det. Vi har også jobbet mye med merkevarebygging helt fra starten og logoen vår falt veldig i smak helt fra første stund. Folk liker logoen og det er veldig mange som går med våre t-skjorter og luer til daglig, sier Thrine.

Traktorpikene vinterdress

 

Bruker startskudd.no til å lansere ny kolleksjon for Traktorpikene

Gründerne bruker startskudd.no for å hente inn penger til å få produsert og solgt den nye vinterdressen. Målet er å få inn 200 000 kroner og i skrivende stund er målet absolutt oppnåelig.

– Vi ønsker å bruke startskudd.no for å finansiere produksjonen av de nye vinterdressene. Vi må bestille opp store volum med varer og bruker startskudd.no for å undersøke interessen for vårt nye produkt. Så langt ser det ut til at vi har truffet veldig bra – en vet jo ikke hva en går til når vi bruker en ny markedsføringskanal, forteller en fornøyd gründer.

Trenger du hjelp til å starte din egen bedrift? Ta kontakt med en av våre oppstartsloser her.

Vil du lære mer om folkefinansiering? Les her

Les også