SER ETTER TECHSELSKAPER: – Vi inviterer techselskaper i Bergensområdet til å søke seg inn til vår nye inkubator, forteller Karianne Melleby, direktør for partnerskap i StartupLab. Foto: DNB

StartupLab etablerer seg i Bergen med en inkubator og søker nå etter teknologiselskaper som er i startfasen og som ønsker hjelp til å utvikle bedriften sin.

– Ved hjelp av vår kompetanse og vårt nettverk vil vi bidra til at innovasjonsbedrifter lykkes, sier Karianne Melleby, direktør for partnerskap i StartupLab.

Techgründere

StartupLab har lokalene klare i midten av januar og har 20 pulter til rådighet, med mulighet for å utvide. Lokalene er i DNB-bygget i Solheimsviken, på gateplan rett ved hovedinngangen.

Vi ser etter selskaper som jobber med mobilitet, data science og internet of things

– Vi ser etter tidligfase-techselskaper, og aller helst innenfor mobilitet, data science og internet of things eller hardware. På disse områdene har vi ekspertise og har kontakt med andre selskaper som også kan bidra, sier Melleby.

StartupLab håper at de kan bygge opp inkubatoren med cirka 10 selskaper i løpet av kort tid.

– Ideen vår er at eksperter på på shipping, havbruk og energi i Bergensområdet kombineres med vår kompetanse, og da får vi det beste ut av Øst- og Vestlandet, sier Melleby.

Her kan du søke for å bli en del av inkubatoren hos StartupLab.

Hjelper til med stort og smått

StartupLabs medarbeidere har jobbet i næringslivet lenge, og har bygget opp flere suksessfulle teknologibedrifter. De har erfaringer med det meste, og kan overføre dette til tidligfaseselskapene, som blir en del av inkubatoren.

– Vi kan bidra med veldig mye, for eksempel prisstrategier, investorstrategier, regelverk, juridiske spørsmål, markedsføring og samarbeidsavtaler, sier Melleby.

Vi kan hjelpe til med veldig mye, stort og smått

Har ikke StartupLab kunnskapen selv, bruker de sitt nettverk for å få tak i de rette menneskene i næringslivet.

– Vi kan hjelpe selskapene med stort og smått. Vårt team har en veldig stor bredde, men vi er opptatt av at gründeren vet best selv og tar i mot den hjelpen de trenger.

Samarbeid med lokalt næringsliv

Melleby forteller at et av suksesskriteriene til StartupLab så langt har vært det nære samarbeidet med lokalt næringsliv.

– Vi ser frem til å bli kjent med næringslivet i Bergen og håper å få med oss flere lokale samarbeidspartnere. Våre samarbeidspartnere bidrar med å løse spesifikke problemstillinger og er med på å utvikle innovasjonsbedriftene.

Lokaler hos DNB i Solheimsviken

Inkubatoren til StartupLab får kontorlokaler hos DNB i Solheimsviken. DNB er allerede en av samarbeidspartnerne til StartupLab og ser frem til å dele lokaler med inkubatoren.

Vi får til samspill hvor alle parter kan utvikle seg

– Tanken er at virksomhetene som flytter inn skal bidra til at vi retter blikket mer ut av vår egen boble og får til samspill hvor alle parter kan utvikle seg videre. Det er ikke tvil om at StartupLab har en kultur vi kan lære mye av, sier divisjonsdirektør for DNBs bedriftsmarked på Sør-Vestlandet, Katrine Trovik.

Innovasjonsviken

Det er ikke bare hos DNB det tenkes nytt. DNB, Storebrand og GC Rieber har gått sammen for å videreutvikle hele Solheimsviken. Den tradisjonsrike viken har tidligere vært kjent for sin verftsindustri.

Visjonen er at det skal være et inspirerende samfunn bygget på datavitenskap og kompetanse

Nå skal stedet bli kjent for å samle virksomheter fra en rekke fagfelt, fra teknisk innovasjon til finansielle tjenester. Fellesnevneren skal være at disse virksomhetene mestrer den nye norske økonomien.

– Visjonen er at det skal være et inspirerende samfunn bygget på datavitenskap og kompetanse. Det skal hjelpe gründere til å vokse raskere og smartere, og bistå etablerte organisasjoner til videre innovasjon, sier Trovik.

Divisjonsdirektør for DNBs bedriftsmarked på Sør-Vestlandet, Katrine Trovik. Foto: DNB

Appen som viser om bedriften din overlever eller ikke

Slik får du lån

Drømmer du om å starte bedrift?

Les også