Har disse gründerne fikset malernes store hodepine?

Da en av gründerne bak Provinci skulle male leiligheten sin, fant han ut at det egentlig ikke fantes noen god måte å bevare brukte maleruller. Selv ikke yrkesmalere hadde noen løsning, og brukte fortsatt den gamle plastposen for å bevare rullene.

– Vi stilte oss spørsmålet «Det må da finnes en bedre måte å oppbevare rullen på?», forteller Jens Braathen, en av fem gründere bak Provinci. Han startet selskapet sammen med Nathaniel Ayeh, Christian Hexeberg, Niels Braathen og Eirik Stensrud.

– Provinci leverer i første omgang en oppbevaringsboks for maleruller som gjør at folk sparer tid når de maler, den gjør malejobben enklere og reduserer gris og søl. Mange deler malejobben opp i flere økter og det gjør beholderen svært nyttefull, forklarer Niels Braathen.

Så langt er oppbevaringsboksen i salg i rundt 60 fag- og byggevarekjeder, og gründerne lanserer i nye butikker fortløpende.

– Produktet har blitt godt adopert både blant yrkes og hobbymalere, svarer Jens Braathen engasjert.

Nylig ble bedriften kåret til å være en av flere bedrifter som i løpet av året skal få «kapre» et av utstillingsvinduene på DNBs kontor på Majorstua. Der viser bedriften frem produktene sine, slik at den er synlig for tusenvis av forbipasserende hver dag.

Gründerne bak selskapet trekker frem fire nøkkelord for å beskrive hva som har vært mest utfordrende med å starte for seg selv.

– Gjennomføringsevne, risikoevne/vurdering, standhaftighet og tålmodighet, er nøkkelordene for et vellykket grunderskap, men også det som er vanskeligst, mener Niels Braathen.

– Hva er hovedgrunnene til at dere har lyktes?

– Vi har stilt krav til hverandre hele veien, noe som har medført kontinuerlig progresjon og fokus på kortsiktige gjøremål, så vel som langsiktig stor tankegang. I tillegg er det svært viktig med et godt team med relevant kunnskap og en sult etter å stadig lære, mener Eirik Stensrud.

– Hvilket godt råd ville dere gitt andre som har lyst til å starte for seg selv!

– Kast deg ut i det, snakk med folk, vær nysgjerrig og søk etter svar. Ha fokus på kontinuerlig læring, avslutter Eirik Stensrud.

 

Les også