oppstartlos olle snakker om å lage en app

Det er mange som spør Oppstartslos om apputvikling. De fleste har voldsomme ambisjoner og skal gjerne lage den neste Wordfeud. Det er kanskje ikke så rart når det ble kjent at appens gründer, Håkon Bertheussen tjente 75.000 kroner om dagen når det gikk som best.

Denne drømmetenkningen kan være villedende. Sannheten er at veien til en egen app både er lang, kostbar og uten noen garantier for suksess.

Finnes appen allerede?

Før vi går inn på hvordan du skal lage og utvikle appen din, må du svare på to kontrollspørsmål.

  1. Vi må først vite om det over hode finnes interesse for denne typen av app og hvorfor den finnes.
  2. For det andre må vi sjekke om det allerede finnes en lignende app. Så sett deg  foran PC-en og gjør en grundige undersøkelser på de to punktene.

Prøv å identifiser så mange nøkkelord du kan finne som beskriver hvordan appen din skal fungere. Dette gjør du for å finne lignende apper (innholdsmessig, funksjon, brukergruppe, og så videre). Prøv å søke så bredt som mulig.

Ny, innovativ eller blåkopi

I dag finnes det apper for nesten alt, men dette betyr ikke at markedet er mettet. Det er alltid plass for nyskapning og innovasjon. Husk at når du finner en lignende app-idé kan du finne en ny vinkling og lage en forbedret versjon. Dette gir deg et fortrinn i markedet.

For å evaluere appen bør du gjøre en markedsundersøkelse for å sammenligne din apps funksjoner, fordeler og ulemper med andre.

 

Funksjonalitet – hvordan skal appen fungere?

Nå er det tid å bestemme hvordan appen skal fungere. Begynne med å skisse. Gjør det gjerne på papir eller bare skriv ned en punktliste med de funksjonene appen skal ha. I denne fasen er det viktig å fokusere på funksjonalitet og ikke legge for mye tid på design.

Samtlige plattformer (App Store/Google Play) har ulike designretningslinjer som man må følge.  Disse har apputvikleren du skal jobbe med uansett bedre oversikt over enn deg.

Utviklere, betale eller ta med på laget?

Når du skal finne en utvikler, er det to veier å gå. Enten betaler du en utvikler for jobben eller så finner du noen som liker ideen din så godt at de ønsker å bli en del av selskapet ditt.

Alternativ to er det vanligste for gründere. Det første alternativet passer best for etablerte bedrifter. Uansett krever det mye kaptial å utvikle en app.

Har du en fantastisk app-idé? Kontakt Oppstartslosen ved å sende SMS Oppstartslos til 04800.

Les også