Gjengen bak FlowMotion Technologies var så lei av ustabile action-kamerabilder at de utviklet sin egen stabilisator. Første produkt kommer for salg til høsten.

Utviklingen av prototypen startet på NTNU i april 2015. Selskapet ble startet av en gruppe studenter som opplevde samme utfordring; hvordan få stabile bilder og klipp når de syklet, stod på ski eller generelt var aktive ute i naturen. Eirik Dyrseth (25), Lars Flesland (27) og Julie Bauge (25) er aktive friluftsentusiaster mens Didrik Dege Dimmen (24) er profesjonell BMX-utøver. Sammen utgjør de temaet bak Flowmotion. Didrik, som gjennom idretten har et samarbeid med GoPro, forteller litt om sammensetningen.

– Teamet har en unik kombinasjon mellom faglig tyngde fra Norges ledende akademiske miljø, og sterk tilhørighet og innsyn i ekstremsportmiljøet. I tøffe situasjoner som man ofte møter i entreprenør-verdenen trenger man et godt team å støtte seg på.

Et godt team er ikke nødvendigvis bare viktig for å støtte hverandre, men også for å gjøre hverandre bedre. Hvem du jobber med er noe Didrik trekker frem som veldig viktig å tenke på når en skal starte noe for seg selv.

– Et godt team kan selge en dårlig idé, men et dårlig team kan nødvendigvis ikke selge en god en. Dette er ikke en oppfordring til å lage dårlig produkter, men heller for å understreke viktigheten av et godt team. Viktig at alle tar hver sin rolle innen det de er gode på, slik at man spiller hverandre gode.

Didrik portrett_
Didrik Dege Dimmen, en av gründerne bak FlowMotion Technologies.

Finn pengene
Det er viktig å se etter hvilke muligheter man har for å tilføre selskapet mer kapital, «enklest» mulig. Dette kan gjøres gjennom å søke Innovasjon Norge, delta i pitchekonkurranser, crowdfunde, kickstarte og flere titalls andre muligheter. Flowmotion har hentet penger fra både Innovasjon Norge, Pitche- og forretningsplankonkurranser og forskningsrådet.

– Når det kommer til det å få penger, så er det vel og bra, men samtidig er noe av det kuleste å få oppmerksomhet og ikke minst en bekreftelse på at det man gjør er riktig. At folk har tro på produktet vi har jobbet så mye med.

Videre legger han til det at det er viktig å undersøke alle mulighetene som er der ute, og ta litt risiko ved å melde seg på. Flowmotion har på denne måten hentet penger gjennom å vinne Polar Bear Pitching i Finland, Venture Cup Midt-Norge og Venture Cups nasjonale finale.

– En må se hvilke muligheter som finnes, og satse litt. Som for eksempel Polar Bear Pitching i Finland. Der var det noe risiko å delta, da det var ”winner takes it all” og vi kunne risikere å tape selve deltageravgiften. En må prioritere slike programmer basert på mulighetene som finnes, og ta litt risiko – for vinner du ikke penger der og da, kan det muligens åpne seg flere dører i ettertid.

Flowmotion har også innhentet kapital gjennom Technoport Live Crowdfunding Experience, hvor deler av selskapet ble solgt live, og gjengen planlegger å lansere sitt første produkt på markedet gjennom kickstarter til høsten.

Sett pris på læringskurven
Det er mye hardt arbeid når en starter for seg selv, og en må være forberedt på mange uforutsette ting. Selv om det ikke finnes en oppskrift eller fremgangsmåte på hvordan ting skal løses, gjelder det å prøve seg frem og samarbeide godt.

– Det å være gründer er veldig gøy. Det er mye hardt arbeid og utfordringer, men personlig trives jeg slik og setter pris på den enorme læringskurven som dette bringer med seg. Vi er et utrolig dynamisk team, noe som er vært helt avgjørende for min del. Man famler litt i blinde og gjør mye feil som er lærerikt, men som kan bli dyrt og tidkrevende. Å optimalisere fremgang er vanskelig.

Det å lære og treffe andre mennesker er noe av det Didrik trekker frem som det beste med å være å gründer, og han har en fin tilnærming på hvordan de kan løse ting de enda ikke kan.

– Vi spør, tenker, spør en gang til, spør, tenker og spør og så spør et par ganger til. Den raskeste veien til god kompetanse er å spørre andre som har gjort det før, og disse menneskene er ofte veldig behjelpelige.

Les også