KOM PÅ BANEN: Kvinnene må kommer mer på banen og det handler om å ta større kontroll over egen økonomi og dermed stille sterkere og bli enda mer selvstendig som individ, forteller teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen, Agnete Haaland.  Foto: Fredrik Arff

Beskjedne 20 prosent eller mindre av gründere og investorer er kvinner. Under seminaret «Smart sparing for kvinner» som ble arrangert i Bergen nylig, snakket gründer Monica Vaksdal og teatersjef Agnete Haaland om kvinner, aksjer og selvtillit.

Teatersjef på Den Nationale Scene i Bergen, Agnete Haaland (58), startet sitt eget teaterkompani før hun var fylt 30 år, og har handlet aksjer siden hun var i midten av tyve-årene. Monica Vaksdal tok med seg teknologi fra oljebransjen og videreutviklet den til et helt nytt bruksområde. Ett år senere er hun gründer og toppleder.

Hva kjennetegner egentlig kvinner som våger å gå fra det trygge til det utrygge, fra godt betalte jobber til gründertilværelse supplert med strøjobber? Hvilke egenskaper har kvinner som velger å spare i aksjer fremfor å sette av et fast beløp til sparekonto i banken?

Ifølge Kristin Skaug, daglig leder i AksjeNorge, er svaret tydelig;

– Kvinner som sparer i aksjer tør å ta risiko og de har selvtillit, men først og fremst handler det om at de har skaffet seg kunnskapen de trenger, sier hun.

Vurderer du å begynne å spare i fond? Aksjesparekonto kan være noe for deg

LES OG LÆR: Det handler om kunnskap, sier Kristin Skaug, daglig leder i AksjeNorge.

Konservative kvinner og gevinstjagende menn

Kvinner er generelt mer forsiktige enn menn, sier Skaug.  Kvinner ønsker dypere kunnskap før de tør å gå inn på aksjemarkedet, og listen for å begynne med aksjehandel er høyere enn for menn, utdyper hun.

Når kvinner først tar en beslutning om å investere, så er de mer forsiktige og mer langsiktige enn menn

– Når kvinner først tar en beslutning om å investere, så er de mer forsiktige og mer langsiktige enn menn. De tar lavere risiko og kjøper aksjer som gir stabil avkastning. De holder seg også til investeringsplanen i langt større grad enn menn. Menn er mer kortsiktige når de handler – de jager gevinster, og kjøper og selger hyppigere enn kvinner. Kvinnelige aksjehandlere er også kjent for å ha en mindre grad av overdreven selvtillit når de tar investeringsbeslutninger, humrer hun.

Kunne tjent masse på sjømat-sektoren

I følge Skaug velger kvinner mer forsiktig når de handler på børs. De velger typisk tradisjonelle, konservative børsnoterte selskap som Orkla og Gyldendal.

– Vi har forholdsmessig færre kvinnelige investorer i både sjømat- og oljeindustrien, som har hatt en meget sterk vekst det siste året. Her er det mye verdiskapning som kvinner går glipp av,  forteller Skaug.

BEGYNTE TIDLIG: På slutten av 1980-tallet hadde Agnete Haaland litt penger til overs. De investerte hun i aksjer. Foto: NTB Scanpix

 Tradisjonelle rollemønstre?

Hvorfor er det slik at kvinner fremdeles er i undertall når det kommer til topplederstillinger, gründerskap og aksjehandel? Teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen, Agnete Haaland, var i starten av tyveårene da hun startet sitt eget teaterkompani. Hennes erfaring er at den første «verdiskapningen» starter i hjemmet.

Det har vært oppturer og nedturer, men det er en gøy følelse å kjenne at man faktisk mestrer det

– Mine foreldre ga meg en solid ballast og oppfordret meg til å kaste meg på de mulighetene livet byr på. Det førte blant annet til at jeg på slutten av 1980-tallet startet mitt eget teaterkompani og at jeg investerte de få pengene jeg hadde til overs i aksjer. Det har vært oppturer og nedturer, men det er en gøy følelse å kjenne at man faktisk mestrer det. Du får større kontroll over egen økonomi, og du blir sterkere og mer selvstendig som individ. Kvinnene må bare hive seg på, oppfordrer hun.

Kvinner utkonkurrerer menn på aksjehandel

Når kvinnene faktisk hiver seg på, er resultatene overraskende nok bedre enn for menn. Kun ni prosent av kvinnene Amerikanske Fidelity Investment spurte, svarte at de tror at de utkonkurrerer menn i avkastning fra aksjehandel. Likevel viste resultatene fra studien, der 8 millioner klientkontoer ble analysert, at kvinner får 0,4 prosent høyere avkastning enn menn. Det er altså ikke sammenheng mellom kvinners dårlige tro på egne evner og faktiske evner. Er 0,4 prosent noe å skryte av da? Ikke nødvendigvis nå, men over tid kan dette ha en stor effekt på kvinners posisjon på aksjemarkedet, konkluderer studien med.

– Dette viser tydelig at vi i finansbransjen har en jobb å gjøre når det kommer til å øke bevisstheten rundt kvinner og investering. I tillegg er det tydelig at vi må styrke kvinnenes tro på egne evner – de bidrar med kunnskap og kompetanse som vi trenger i verdiskapningen, men de er altså ikke med på å dele overskuddet – det er det mennene som får, sier Skaug fra AksjeNorge.

Selskapene får bedre avkastning når de er ledet av kvinner

I følge en annen studie, som Nordea har gjort, gjør selskaper ledet av kvinner det langt bedre enn markedet ellers. Nordea har de siste åtte årene analysert nesten 11.000 børsnoterte selskaper verden over. Selskapene med kvinnelig toppledere eller styreledere har oppnådd en årlig avkastning på 25 prosent, noe som er over dobbelt så mye som den årlige avkastningen for selskaper med mannlig toppleder eller styreleder, som er på 11 prosent.

Kjøp, selg eller bytt aksjer og aksjefond uten at det utløser skatt underveis

TOK SPRANGET: Monica Vaksdal gikk fra godt betalt jobb i oljebransjen til gründertilværelse.

Gikk motstrøms

Likevel er altså kun 20 prosent av de norske gründerselskapene ledet av kvinner.

Monica Vaksdal gikk fra en godt betalt jobb som geolog i oljebransjen, til å satse for fullt på verdens første «smart-ski». Basert på teknologi fra oljebransjen, blir skiene så teknologisk avanserte at de kan lese snølagene mens de er i bruk, helt uten innblanding fra skiløperen.  Skiene innhenter og analyserer informasjon fra snøen og forutser dermed skredfaren. Som gründer og toppleder i selskapet Think Outside, er hun en av få norske kvinner som sitter i førersetet. Hun tror at manglende tilgang til kunnskap og kapital kan forklare hvorfor så få kvinner tør å satse.

– Manglende kapital kan være et hinder for mange kvinner når de vurderer om de skal ta steget ut i det usikre og bli gründer. Det er flere kvinner som jobber i gründerselskap, enn som er gründere selv. Det betyr at flinke kvinner ikke oppnår like stor grad av selskapskontroll som menn, sier Vaksdal.

Nedslående tall for kvinner

Ifølge Crunchbase er syv av 100 startup-investorer globalt kvinner. I Norge er andelen kun én av 100. Som om ikke det er nedslående nok, mottar kvinnelige gründere langt mindre investeringer enn menn. Faktisk er tallet på investeringer til selskap med kvinner i førersetet så lavt som 0,7 prosent, mens investeringer til menn utgjør 88,2 prosent. De resterende 11,1 prosentene går til selskaper med blandede kjønnssammensetninger. Vaksdal savner flere investorer og ser for seg store ringvirkninger dersom kvinnene kommer på banen.

– Bedre kunnskap vil gjøre det enklere for kvinner å komme på banen som investorer. Dette kan gi tilgang til kapital som i sin tur vil kunne bidra til etablering og vekst, sier hun.

Kvinnelige investorer + kvinnelige gründere = suksess

At kvinnene sitter på sidelinjen både som investorer og som gründere, er et stort problem, ifølge en studie publisert i Harvard Business Review. Kvinnelige gründere som har mannlige investorer, har langt mindre sannsynlighet for en vellykket «exit». Vi vet også at gründerbedrifter ledet av kvinner har større sjanse for suksess når de investeres i av ventureselskaper med kvinnelige partnere. Skaug tror at kunnskap er nøkkelen til å få flere kvinnelige investorer på banen.

De overkompliserer ikke tingene, de bare går for det

– Vi må bli flinkere til å heie frem kvinnene. I Sverige har de lykkes veldig bra med dette. De har forstått at kvinner tar beslutninger basert på kunnskap, og at kvinnene er like gode investorer som menn når de har kunnskapen på plass. Kvinner er mer sosiale, og er flinkere til å støtte og lytte til hverandre. Sverige har flere kunnskapsnettverk for kvinner, med fokus på sparing og investeringer.  I Norge har vi litt å gå på her, men jeg tror vi kommer dit, vi også, sier hun.

Hva kan kvinnene gjøre selv?

– Vi må bli tøffere! Vi må tørre å spørre, ta initiativ og knytte nettverk. Her må vi faktisk se til mennene – de overkompliserer ikke tingene, de bare går for det, sier Skaug.

Kilder:

Investors.com

Investors.com

Fidelity.com

Harvard Business Review 2016

Les også