NXT Matcher

TINDER FOR GRÜNDERE OG INVESTORER: NXT Matcher samler gründere og investorer på én plattform, slik at de kan finne frem til hverandre og komme i kontakt på en effektiv måte. Utvikler Thomas Sveum, NXT Matcher, og Benedicte Shilbred Fasmer, konserndirektør i DNB. Foto: Thomas Strzelecki

NXT Matcher er et digitalt verktøy der gründere og investorer kan finne hverandre. Verktøyet benyttes på DNB NXT-arrangementene, men kan også bruke året rundt uavhengig av geografi og tid.

– Tilgang til kapital er en av de største utfordringene gründerbedrifter står ovenfor, både under etablering og i en vekstfase. NXT Matcher gir gründere og investorer en ny digital plattform som gjør det lettere å finne hverandre, sier Benedicte Schilbred Fasmer, konserndirektør i DNB.

Ideen bak NXT Matcher er å samle alle gründere og investorer på én plattform. Slik at de kan finne frem til hverandre og komme i kontakt på en effektiv måte.

– Til tross for at vi nå ser tendenser til at det er i ferd med å etablere seg et marked for startup-investering også her til lands, er det fremdeles særdeles vanskelig for investorer å få tilgang til «deal flow», sier Thomas Sveum, gründeren som har utviklet NXT Matcher.

– Gründere har ikke nødvendigvis tilgang til investor-nettverk, med mindre de har et nettverk som kan hjelpe dem. Selv da kan prosessen være tidkrevende og ustrukturert.

NXT Matcher
TILGANG TIL KAPITAL: Med NXT Matcher kan gründere og investorer finne hverandre, sier Benedicte Schilbred Fasmer. Til høyre Thomas Sveum i Startupmatcher. Foto: Thomas Strzelecki

3.000 investorer og startups har brukt NXT Matcher

NXT Matcher er bygget på toppen av Startupmatcher. Startupmatcher hadde allerede 2.000 registrerte gründerbedrifter på plattformen før NXT Matcher ble etablert.

– I 2017 var det cirka 500 investorer og 2.500 startups som brukte verktøyet. I år forventes enda høyere trafikk da DNB NXT har vokst fra 9 til 19 arrangementer, samtidig som at antall brukere av Startupmatcher har økt betraktelig siden i fjor, sier Sveum.

Ønsker du å delta på et DNB NXT-arrangement, klikk her

Bra match

Det er en tydelig korrelasjon mellom brukere som har brukt litt tid på å legge inn informasjon og antall aksepterte møte-forespørsler.

– Detaljerte profiler er utrolig viktig for begge parter, spesielt gründerbedrifter som er relativt nye i økosystemet og har derfor begrenset med omtale og kjennskap. Hvis vi sammenlikner tjenesten med Tinder, så er det åpenbart vanskelig å finne en match uten å ha lagt inn bilder og informasjon om en selv – du fremstår rett og slett lite troverdig, sier Sveum.

– Det handler om finne investorer eller gründerbedrifter som oppfyller visse kriterier, for så å avtale et møte. Intensjonen er altså gitt med NXT Matcher, men «reisen» er ganske lik som på Tinder.

Se hvor mange bedrifter som er etablert i Norge hittil i år

Nye funksjoner i NXT Matcher

Plattformen utvikles hele tiden og har det siste halve året får helt nytt design med utbedret brukergrensesnitt, som også er bedre tilpasset mobiltelefoner. En ny chat-løsning er også inkludert.

– Møteforespørsler er den viktigste funksjonen. Her har vi også gjort en del endringer som først og fremst skal være med på å øke relevansen for forespørslene, og sørge for at begge parter blir varslet når møter aksepteres, avslås eller dialoger opprettes, sier Sveum.

Gjør klar for tusenvis av investormøter

Fra gründer til gründer: – Vi ønsker å gi noe tilbake

Slik ble MovieMask og investor kjent

Les også