TANG OG TARE: Kokk Øyvind Bøe Dalelv bruker tang og tare i mange av rettene han lager. Han er opptatt av å bruke rene råvarer fra havet og bruker tang og tare fra Lofoten. Foto: Monika Kjendalen

Kokk Øyvind Bøe Dalelv bruker tang og tare i mye av maten han lager. Han startet nylig for seg selv som matkonsulent etter 11 år som gourmetkokk.

– Tang er et unikt produkt og jeg bruker tang i salater, som krydder og som topping. Særlig søltare, butare og trøffeltang. Trøffeltangen lukter en herlig blanding av hav og trøffel, sier Øyvind Bøe Dalelv.

Dalelv forteller at mange kokker er opptatt av bærekraft og å bruke mat fra sjøen. Tang har en naturlig saltsmak og kan brukes både fersk og tørket.

TANG OG TARE: – Tang er et unikt produkt og jeg bruker tang i salater, som krydder og som topping, sier Øyvind Bøe Dalelv. Foto: Monika Kjendalen

«Jeg føler at jeg er med i fjæra når jeg får tangen i posten»

Dalelv bruker tang på ulike måter og kom i kontakt med Lofoten Seaweed etter at han hadde brukt tang i konkurransen om å bli Norges beste kokk i Årets Kokk 2017.

– Jeg digger de – den jobben Lofoten Seaweed gjør er kjempebra. De har klart å lage unike produkter med høy kvalitet, og jeg føler at jeg er med i fjæra når jeg får tangen i posten, sier Dalelv.

Dalelv liker godt profilen til selskapet, inkludert produktene og designet.

– Det finnes mange tangprodusenter, men det er kult at produktene kommer fra Lofoten fordi det er noe spesielt med naturen og havet der.

Ønsker du god økonomistyring? Sjekk ut appen Puls her.

tang og tare
MEDHJELPER OG KOKK: «Commis» / medhjelper Tobias Gabrielsen og Øyvind Dalelv smaker på råmarinert laks med søltare. Foto: Monika Kjendalen

Fra Statholdergaarden til kokkegründer

Etter 11 år hos Statholdergaarden som suksessfull kokk, har Øyvind Bøe Dalelv startet for seg selv.

– Jeg ville starte for meg selv og har blitt kokkegründer, sier Dalelv.

Innimellom konsulentoppdrag for Norge Sjømatsråd og cateringjobber, trener han knallhardt for å bli Årets Kokk 2019. Blir han det, får han representere Norge i Bocus d’Or – verdensmesterskapet for kokker.

– Jeg bruker nå 3.000 timer på å trene for å nå toppen. På konkurransedagen har du fem timer på å vise hva du er god for – da skal alt klaffe. Jeg er glad for at jeg har med meg et godt team som er med og støtter meg.

tang og tare
KOKKEGRÜNDER: Innimellom konsulentoppdrag for Norge Sjømatsråd og catering, trener Øyvind Dalelv knallhardt for å bli Årets Kokk 2019. Blir han det, får han representere Norge i Bocus d’Or – verdensmesterskapet for kokker. Foto: Monika Kjendalen

Oppskrift på råmarinert laks med tang

Øyvind Bøe Dalelv har komponert en enkel rett som kan lages på under 10 minutter med råmarinert laks og søltare – her er oppskriften:

200 g laks uten skinn og bein
10 g fersk søltare
3 g tørket søltare
1/2 avocado
1/2 lime
50 g agurk
5 g rød chilli
2 ss god olivenolje
maldonsalt
kvernet pepper

Råmarinert laks med tang. Foto: Monika Kjendalen

Gründerne av Lofoten Seaweed: – Tang og tare har blitt trendy i maten

Slik blir din bedrift bærekraftig på 1-2-3

Appen som tar pulsen på bedriften din

Les også