Åtte av ti nordmenn har lyst til å støtte gründere via crowdfunding, også kalt folkefinansiering, og én av ti har allerede gjort det. Med crowdfunding kan du bidra til at ideer du tror på blir produkter du har glede av.

I DNB har vi lansert startskudd.no som er en crowdfunding-plattform der gründere går direkte til folket for å hente penger til å realisere sine ideer.

– Crowdfunding er digital pengeinnsamling og et alternativ til banklån og egenkapital. Ved å støtte et prosjekt på startskudd.no kan du bidra til at produkter og tjenester du liker faktisk blir noe av, og ikke dør på tegnebrettet, sier Mads Andersen, en av oppstartslosene til DNB.

OPPSTARTSLOS OG GRÜNDER: Mads Andersen fra DNB har jobbet tett sammen med Haiyan Yang og sønn Daniel Yang Hansen, som har utviklet laptoplommen KvickIt.

Å støtte idéer kan gi betydelige fordeler

Når du støtter ideer og prosjekter som appellerer til deg får du ofte betydelige fordeler sammenlignet med vanlige kunder som kommer inn senere.

– Prosjekteierne viser ofte sin takknemlighet med kreative og verdifulle belønninger. Ved å støtte produkter før de er lansert, kan du få produktene først og vanligvis betydelig billigere enn når produktet har nådd markedet. I tillegg kan du være med på «å finne den nye oljen» ved å støtte innovative og nyskapende gründere, sier Andersen.

Forbrukerne er med på å skape fremtiden

Omstillingen av Norge krever innovasjon og nytenkning, og med en norsk crowdfunding-plattform kan gründere hente finansiering fra sine egne fremtidige kunder.

– Internasjonalt har man mange eksempler på crowdfundingsuksesser som ville hatt problemer med å få normal finansiering. For det er faktisk ikke alltid at investorer og lånegivere er de beste til å se potensialet i det som er nytt og annerledes. Det er det som er så spennende med crowdfunding, forbrukerne havner i førersetet fra dag én og er med på å skape fremtiden, sier Andersen.

Det er trygt å bruke startskudd.no:

• Du får tilbake pengene hvis målet ikke nås ved belønningsbaserte prosjekter
• Alle prosjekter er gjennomgått og kontrollert av DNB
• Alle som står bak prosjektene er godkjent av DNB
• Full åpenhet om hvor mye penger som har kommet inn til hvert enkelt prosjekt
• Enkel og sikker betaling med Vipps eller kredittkort

Her kan du lese mer om crowdfunding:

Dro til Galdhøpiggen for å teste

Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Slik lykkes du med crowdfunding

Les også