Gründerne i Boneprox ønsker å finne en enklere og mer effektiv måte for å oppdage benskjørhet. Torsdag vant de DNB Healthcare Prize 2017 og en premiesjekk på million kroner.

Prisen ble delt ut under en stor helsekonferanse for i Oslo i regi av DNB torsdag. Deltakerne på konferansen stemte frem vinneren sammen med en fagjury. Totalt seks selskaper deltok i finalen.

– Denne premien betyr så mye for oss! Vi er tre stykker i firmaet som har tre forskjellige jobber. Nå kan vi endelig fokusere 100 prosent på Boneprox og få dette ut i markedet. Det er helt fantastisk!, sier daglig leder Theodor Remman.

Les også: – I perioder tvilte jeg på meg selv, og lurte på om jeg begikk karriereselvmord

Enklere og mer effektivt

Boneprox ønsker å finne en enklere og mer effektiv måte å forebygge lidelsene som sykdommen Osteporose forårsaker. Målet er å bidra til å avdekke pasienter som står i fare for å bli rammet før fraktur oppstår.

Selskapets programvare analyserer bentetthet ut i fra digitale tannrøntgenbilder.

– Vi vil at folk skal vite at det finnes en enkel løsning på dette store problemet. Det er bare å gå til tannlegen, så kan du få vite om du er i risikosonen, sier Theodor Remman.

Han og broren Peder er to av de tre som jobber i selskapet. De ble helt målløse da de ble ropt opp som vinnere. Det måtte en omstemming til for å skille tre av kandidatene.

– Nå føler vi bare en enorm glede! Det ble jo ekstra nervepirrende når de måtte stemme om igjen, så nå er vi helt utslitt, men veldig glade, sier storebror Remman.

Les også: Morfaren døde på vei til forretningsmøte, Elen overtok oppfinnelsen hans

Økt oppmerksomhet

Kandidatene til prisen var selskaper innenfor områdene farmasi, bioteknologi, diagnostikk, medtech og eHelse. De ble plukket ut av en fagjury, og målt på områder som innovasjonskapasitet, forretningspotensial og gjennomføringsevne.

Juryen besto av Espen Tidemann Jørgensen i Holta Invest, Anders Tuv i Radforsk, Joachim Paasche ved Kjeller Innovasjon, Ingrid Akay Teigland i Hadean Ventures og Benedicte Bakke i DNB.

Trine Loe, ansvarlig for utlån til internasjonale bedrifter i DNB, delte ut premiesjekken.

– DNB ønsker å støtte innovasjon både generelt og innenfor helseindustrien i Norge. Prisen handler ikke bare om pengene, men om å gi oppmerksomhet til lovende bedrifter og bidra til at de kan bli oppdaget av investorer og andre målgrupper. Presentasjonstrening er også en del av forberedelsene, slik at gründerne har enda bedre forutsetninger for å nå ut med sin historie, sier Loe.

PREMIESJEKK. Trine Loe i DNB deler ut førstepremien til brødrene Peder og Theodor Remman i Boneprox. Foto: Stig B. Fiksdal

Les også