NYTTIG: Murmester Bendik Blekastad har tatt i bruk Puls og forteller at appen har en stor, praktisk verdi i en hektisk hverdag. Foto: Ellen Dokk Holm

Murmester Bendik Blekastad har tatt i bruk Puls-appen. Han liker at Puls er enkel og gir nyttige tips og råd for hvordan han kan styre bedriften sin.

– Først tenkte jeg – trenger jeg enda en app? Men appen kan integreres med regnskapssystemet jeg bruker og da er det mye enklere. Senest i dag har jeg brukt den, sier Blekastad.

Puls er en app for deg som driver en liten bedrift. Med Puls får du enkel oversikt over alle kontoer, saldoprognose, nøkkeltall sammenlignet med bransje og konkurrent og mye mer.

Her kan du lese mer om Puls og laste appen ned til mobiltelefon

Nyttig og enkel

Blekastad forteller at appen er nyttig fordi han kan betale fakturaer og godkjenne filer. Appen viser hvilke fakturaer som ligger til forfall.

Det har stor praktisk verdi i en hektisk hverdag

– Med Puls-appen kan jeg godkjenne filer fra regnskapsprogrammet, før gikk jeg i nettbanken for å gjøre dette. Det har en stor, praktisk verdi i en hektisk hverdag.

Tidligere har Blekastad bare brukt nettbanken på pc, men nå er det mye enklere å bruke appen.

– Det er enkelt å bruke appen og den erstatter mye av nettbankbruken jeg tidligere gjorde på pc-en. Med en vesentlig enklere pålogging og integrert regnskapsinformasjon er appen veldig nyttig for meg. Her går det automatisk i appen.

 

murmester
NYTTIG OG ENKEL: – Det er enkelt å bruke appen og den erstatter mye av nettbankbruken jeg tidligere gjorde på pc-en, sier murmester Bendik Blekastad. Foto: Ellen Dokk Holm

Appen videreutvikles

Blekastad har vært en av flere brukere som har hjulpet DNB med å utvikle appen. Han har gitt innspill på funksjonalitet og innhold.

Jeg ønsker meg pushvarsel på viktige ting jeg må huske på

– Når DNB nå skal videreutvikle appen, ønsker jeg meg pushvarsel på viktige ting jeg må huske på eller gjøre noe med. For eksempel vil jeg bli varslet dersom betalinger ikke har gått igjennom eller jeg skal betale moms.

murmester
MANGE PROSJEKTER: Kasper og Andreas er to av kollegaene til Bendik Blekastad og jobber her med å slemme og pusse en vegg. Foto: Ellen Dokk Holm

Utviklet sine egne driftssystemer

Murmesteren forteller at mange små- og mellomstore håndverker-bedrifter bruker lite teknologi, men at flere nå tar i bruk digitale tjenester.

Jeg fører regnskapet selv, da er jeg «live» med hvordan det ligger an

– Vår bransje har kanskje utviklet seg litt tregere enn andre bransjer. Vi bruker Visma eAccounting og da har jeg med regnskapet i lomma uansett hvor jeg er. Jeg fører regnskapet selv, da har jeg førstehåndskjennskap og er «live» med hvordan det ligger an, sier Blekastad.

Murmesteren har utviklet alle driftssystemer de bruker.

– Det har vært enklere å snekre det sammen selv og langt billigere enn å kjøpe.

Selskapet bruker også Facebook til å markedsføre bedriften, samt Dropbox til alle prosjektene.

– Det er greit å markedsføre seg litt på Facebook. Vi får noen henvendelser fra hjemmesiden, men i det store og hele er det faste samarbeidspartnere og kunder som kommer tilbake med oppdrag til oss.

FORNØYDE MURERE: Andreas og Kasper jobber sammen med Bendik Blekastad. Foto: Ellen Dokk Holm

Verdibidrag på 3,7 millioner kroner

Blekastad har drevet murerfirmaet Murmester Calle Andersen AS siden 2001, men firmaet startet opp i 1986.  I 2017 var det 9 ansatte i firmaet. Bedriften bidrar med 3,7 millioner kroner til samfunnet hvert år.

Det skaper ringvirkninger og med deres verdibidrag betaler denne bedriften for så mye som to lærerårsverk, to politiårsverk, en sykepleier og to foreldrepermisjoner.

Håndverkere bidrar i snitt med 4,3 mill. kroner i skatter- og avgifter. Det kan lønne syv lærere.

– Det er hyggelig å bidra. Vi bor i et land hvor alle sammen bidrar og det er fint å se hvor mye vår bedrift tilfører samfunnet, sier Blekastad.

Lurer du på hvor mye din bedrift bidrar med? Sjekk her!

murmester
VIKTIGE REDSKAP FOR EN MURER: Murerskje, avretter og murerbøtte. Foto: Ellen Dokk Holm

Appen som tar pulsen på bedriften din

Slik blir du ferdig med varetellingen i en fei

Slik får din bedrift lån

Les også