Forrige uke ble Technoports arrangement for de med hjerte for teknologi, innovasjon og kreativitet gjennomført. Flere aktører stilte med flere underarrangementer.

Den fem-dagers lange festivalen samlet både store og små for spennende foredrag, messer og workshops rundt teknologi, innovasjon og kreativitet. Det var arrangementer av flere sorter, og i DNB ble det lagt opp til fire hovedkategorier: Blockchain, sosiale medier, møteplass mellom investorer og gründere og hvordan det er å starte egen bedrift. Andre aktører som var med å sette preg på dagene var blant annet Gründermessen, Adresseavisen, Digs, Work-Work, Hackheim, Inventas, Trondheim Maker Faire, Dwarfheim og mange fler.

Det var arrangementer flere steder, og det var mange muligheter til å møte likesinnede. Magnus Tovsen Solheim, en av gründerne bak Grabster, tok turen for å lære mer om sosiale medier og få muligheten til å treffe andre gründere og inspirasjonskilder. Alt av nyttig informasjon kommer godt med i utviklingen og promotering av appen som skal hjelpe sultne mennesker med å finne god og hjemmelaget mat i nærheten.

– Jeg er med på Trondheim Playground for å bygge nettverk, for å få innsikt i ting jeg ikke selv har helt erfaring med og for å få hands on råd fra eksperter i bransjen for å kunne gunne på videre med oppstarten, forteller han entusiastisk.

Film og foto: Christoffer Sapienza og Pål Gunnar Arnøy. Musikk: Erik Viken

Gründere for gründere

Mye spennende fant sted på det som av lokalbefolkningen omtales som to av byens beste coworking spaces. På Digs kunne man for eksempel den ene dagen oppleve arrangementer hvor gjengen bak EduROV tok et dypdykk i open source verdenen og de spørsmålene som dukker opp rundt patenter og den andre dagen få leke seg i en teknisk sandkasse med littlebits og microbits gjennom IxDA. På Work-Work, fikk noen få utvalgte muligheten til å leke seg med tiarabygging på Hakcheim en kveld, og andre fikk muligheten til en work in progress åpen testing av strategispillet Dwarfheim.

Flere av arrangementene som ble avholdt, var av gründere for andre gründere, gjennom deres egne oppstarter, maker spaces eller andre interesseorganisasjoner. Hos DNB fikk man under NXT, delen av arrangementet som er ment til å være en møteplass mellom gründere og investorer, muligheten til å høre både investorer, oppstartsselskapene Picterus og Technium og gründeren Lasse Berre. Sistnevnte har gjort suksess gjennom utviklingen av, PAI, en teknologi som forteller deg hvor mye du skal bevege deg over en viss periode.

– Det har vært en fantastisk reise, vi i Beatstack har holdt på i ca. tre år, og vi lanserer produktet vårt nå i september. Det er da veldig artig å få delta på slike arenaer som dette for å fortelle historien, dele av erfaringene og hva man har lært, sånn at andre kanskje også kan ta med seg noen tips på veien så man slipper å gå i de samme fellene. Det er jo også viktig å fortelle alle sidene av historien, og forhåpentligvis kunne inspirere andre til å ikke gi opp. For det er jo lett å gi opp, da du alltids får noen dører slengt i ansiktet underveis, forteller Lasse.

Les også