Timing, team som utfyller hverandre, knallgod forretningsidé, ha på seg flere hatter i løpet av en dag og du må elske det du driver med – dette er rådene fra gründeren av Startupmatcher for å lykkes som startup.

Startupmatcher er en nordisk jobb-portal hvor kun oppstartsbedrifter kan legge ut ledige stillinger. Selskapet ble etablert på slutten av 2015 og merker at interessen for deres tjenester er økende.

-Vi traff veldig godt på timingen. Forsking viser at timing, i enkelte tilfeller, er den aller viktigste faktoren for at et selskap skal kunne oppnå suksess. Vi lanserte Startupmatcher i siste del av 2015, da gründer-boomen for alvor hadde kommet til Norge. Jeg vil påstå at en nordisk jobb-portal hvor kun oppstarts-bedrifter har muligheten til å poste stillinger ikke kunne kommet på et bedre tidspunkt, sier Thomas Sveum, gründer av Startupmatcher.

Utfyll hverandre

I tillegg mener Sveum at et team der folk utfyller hverandre er viktig, samt å tenke på hva sluttbruker trenger.

– Vi har et veldig godt team, én er veldig teknisk, én er veldig analytisk og strategisk, og én er veldig kreativ! Felles for alle er dog at vi arbeider ekstremt hardt samtidig som vi jobber mot det samme målet, sier Sveum.

Forretningsideén må treffe

Startupmatcher har brukt mye energi på å lage en jobb-portal som er godt tilpasset sluttbruker, altså startups.

-Vi bruker «One Click Apply» istedenfor en omfattende søknads-prosess slik at kandidater kan komme direkte i kontakt med selskapene for å bli bedre kjent. Dette gjør vi nettopp fordi personlighet er utrolig viktig når det kommer til ansettelser i startups, samtidig som at de fleste startups ikke har en HR-avdeling som kan gå igjennom alle søknadene, sier Sveum.

Du må ha på deg flere hatter

Sveum er også opptatt av at som gründer må man utføre en rekke forskjellige arbeidsoppgaver i en startup.

-Dette betyr ikke nødvendigvis at du på forhånd må være veldig dyktig innenfor flere fagfelt, men det er helt essensielt å ha en positiv innstilling til det å prøve seg på ting man absolutt ikke kan. I selskapet første måneder er det spesielt vanlig å «ha på seg flere hatter» – ikke bli overrasket om en arbeidsdag inneholder alt fra regnskap og strategi til design og markedsføring, sier Sveum.

Elsk det du driver med

Gründeren av Startupmatcher anbefaler å passe på at du elsker det du driver med eller er fundamentalt opptatt av problemet selskapet deres løser.

-Å sitte 12 timer om dagen med noe du ikke er usedvanlig interessert i er rett og slett umulig i det lange løp, og uten lange arbeidsdager er det vanskelig å oppnå suksess som tidlig-fase startup, hvor man skal få til mye med lite, avslutter Sveum.

Sponset jobbannonse

DNB heier på gründere og har et samarbeid med Startupsmatcher. Frem til 31. januar kan du derfor få din bedrifts jobbannonse sponset. Sjekk ut muligheten her.

 

Les også