Kan en hobby bli et levebrød? Trebarnsmoren Margrete Birkeland (bildet over) er forretningsutvikler og har en drøm om å bli fotokunstner – for å kunne leve av bildene sine. 

I fjerde episode av gründerserien «Nå eller aldri» på TV2 følger vi den fotokyndige damen og får se om hun er villig til å risikere jobb og alle sparepenger for å lykkes. 

Hvis du skal la en hobby bli et levebrød må du forvente motgang

Margete opplever nemlig både motgang og at pengene renner ut av vinduet. Og det skaper selvsagt en del frustrasjon. I tillegg har jo hun hele tre barn å ta vare på. Det tar tid.

Margrete Birkeland har en lidenskap for bilder og drømmer om å selge fotokunsten sin. Hun håper at det hun skaper kan bety noe for andre. Bildene til Margrete viser norsk og nordisk folklore og er inspirert av folketradisjon.

hobby bli et levebrød
FOTOGLAD: Margrete omflankert av Oppstartslos Erik og programleder Elin.

Vil du gi din drøm en sjanse? Det er nå eller aldri

Oppstartslos Erik Larsen hjelper Margrete med å finne ut av hva som trengs for å lykkes som gründer. Erik har lang erfaring og er oppstartsekspert i TV2s serie «Nå eller aldri». Episoden med Margrete sendes tirsdag 14. november kl. 20 på TV2.

«Nå eller aldri» går over åtte episoder, og det er Erik Larsen som skal veilede gründerne utover høsten. Han er en av DNBs fire Oppstartsloser, som er en gjeng kompetente gründereksperter som hjelper nordmenn fra drøm og ide til oppstart og vekt.

Her kan du lese om andre gründere som Erik har hjulpet i gang i «Nå eller aldri»:

Endre og Trine skaper sin vingård i Italia og trenger investorer

Katrine satset alt på drømmen om en kursgård

Tidligere hacker – nå skal han redde verden med nye teknologier

Drømmer du om å starte for deg selv? Kontakt Oppstartslosene i DNB.

Les også