Mindfit er appen som forsøker å mane til større mestringsfølelse og positive tanker om seg selv. Vi tok en prat med damene bak det hele.

Ideen om å lage en applikasjon som skal hjelpe brukerne med å flytte fokus fra negative tankemønstre og lav selvfølelse, til det bedre, oppstod etter at Hilde selv var på søken etter et slikt verktøy. Hilde Amundsen opplevde en tøff periode, en livskrise, da søsteren Janne anbefalte henne å oppsøke psykolog. Her lærte Hilde metoder og teknikker som gjorde at hun greide å bryte gamle, negative, reaksjonsmønstre. Sakte men sikkert kom livsgleden tilbake, og Hilde utdyper.

– Etter hvert som jeg begynte å bli mer åpen om problemene mine, og fortalte hvordan jeg hadde gjort det, gikk det også opp for meg det var mange som hadde det på samme måte og som ønsket et verktøy de kunne bruke. Jeg ble derfor inspirert til å gå videre med ideen, og fikk med meg Janne på laget. Målet vårt ble å hjelpe andre i samme situasjon, noe vi ser vi har lyktes med så langt.

Mindfit_app

Hilde har mye erfaring fra media og kommunikasjon og Janne er psykologspesialist. Søstrene fikk tidlig gode tilbakemeldinger fra kunder som brukte Mindfit og fra fagfolk som ga de anerkjennelse. Det gav selvtillit og en bekreftelse om at oppstarten var på rett kjøl. For Hilde, som sa opp sin faste jobb i 2013 og nå finansierer reisen gjennom rådgivning, blir det mye jobbing og planlegging.

– Det er mye jobbing med små ressurser og lave inntekter. Det gjør at man må prioritere også på det private plan. Det første året var tøffest for min del – fordi da var alt helt nytt og det meste mye mer uoversiktlig, i tillegg er jeg alenemor noe som krever en annen planlegging. Med en plan blir du mer effektiv, i tillegg til at du jobber systematisk og målrettet. Da vet du hvor du skal og hva du skal fokusere på. Vi var opptatte av å få produktet vårt fortest mulig ut i markedet – det er tross alt markedet som gir oss svar på om vi er på riktig vei.

– Du må regne med å jobbe mye i starten, og da er det lurt å ha en plan på hvordan du skal jobbe og hvorfor. Suksess kommer ikke av seg selv – og pengene går fort unna.

Som gründer må en være tålmodig, og ikke gi opp. Det er nemlig slik at resultatene ikke kommer av seg selv, og det er mye å sette seg inn i. Det er viktig å finne kanaler hvor en kan møte kundene sine, slik at man snakker med dem og ikke til dem. For Mindfit, som er en app som lastes ned på mobilen, er digital synlighet en av selskapets viktigste suksessfaktorer.

– Vær tålmodig og ikke gi opp! Resultatene kommer ikke av seg selv og det er mye å sette seg inn i. Det krever pågangsmot, selvdisiplin og hardt arbeid. Men, det er utrolig moro å få jobbe med og utvikle ting jeg tror på, interesserer meg for og liker. Det gir en enorm frihetsfølelse (selv om jeg aldri har jobbet så mye som jeg gjør nå). Viktige kanaler for oss er blant annet nettsidene våre, innholdsmarkedsføring, synlighet i organisk søk og på sosiale medier. Vi jobber målrettet med annonser i ulike kanaler og på denne måten får vi også enkelt testet ut nye markeder. Ellers er vi med på arrangementer, holder foredrag og blir kjent med nye folk. Det er virkelig inspirerende og lærerikt, forteller hun.

Helt på tampen fikk vi Hilde til å dele noen tips som hun trodde andre gründere ville få nytte av. Svarene bærer preg av hennes evne til å stå på, og planlegge godt.

  1. Jobb målrettet og ha en plan med det du gjør – vær strukturert og følg planen.
  2.  Sett deg delmål på veien til det store målet, sånn at det blir mer overkommelig å følge planen.
  3. Test produktet ditt med brukerne / markedet så fort som mulig, sånn at du ikke får deg en stor overraskelse når du endelig lanserer
  4.  Stol på deg selv og det du gjør. Man får mange råd og innspill på veien (noen gode og noen som sår tvil). Stopp gjerne opp og spør deg selv om det er noe i det, men ikke hør på alle rådene du får – får da er det lett å ta omveier.
  5. De som får suksess er jo gjerne de som gjør ting litt annerledes

Les også