nøkkeltall

HOLD ØYE MED NØKKELTALLENE: – Skal jeg gi et godt råd til alle som driver en liten bedrift, så må du lage et budsjett og sjekke det hele tiden. Hold øye med nøkkeltallene og ikke styr etter likviditet, sier Lars Grini som leder foodtruck-selskapet Helt Rå.

Lars Grini som driver foodtruck-selskapet Helt Rå, er opptatt av å styre bedriften sin etter nøkkeltall og bruker appen Puls, som er et økonomistyringsverktøy.

– Nøkkeltall som lønnskostnader og varekostnader er noe jeg styrer etter, og med Puls kan jeg lett følge med på tallene via appen. Med Puls får du raskt oversikt, og viser om du vil overleve eller ikke. Det er også greit å få påminnelser om fakturaer som skal betales, sier Lars Grini.

Hold øye med nøkkeltallene

Lars Grini, daglig leder i Helt Rå. Foto: Helt Rå

Han har lært seg å styre etter nøkkeltallene og ikke etter hvor mye penger han har på driftskontoen. Denne våren har Helt Rå ekspandert og har nå tre food trucks.

– Skal jeg gi et godt råd til alle som driver en liten bedrift, så er det dette: Du må lage et budsjett og sjekke det hele tiden. Hold øye med nøkkeltallene og ikke styr etter likviditet, sier Grini.

11.000 bedrifter har brukt Puls

DNB lanserte appen Puls i fjor høst og nå er det mer enn 11.000 bedrifter som har brukt appen.

Med Puls kan bedriftene hele tiden se status for bedriftens finansielle stilling og utvikling

– Allerede har mer enn 11.000 bedrifter brukt Puls. Med Puls kan bedriftene hele tiden se status for bedriftens finansielle stilling og utvikling, sier Benedicte Schilbred Fasmer, som er konserndirektør for DNBs bedriftskunder.

Appen Puls passer særlig for deg som leder en liten bedrift.

– Med Puls kan du styre butikken rett fra lomma og du får oversikt over økonomien, sier Schilbred Fasmer.

Du kan laste ned appen fra App Store eller Google Play.

Saldoprognoser og nøkkeltall

I Puls kombineres data fra banken, Brønnøysundregistrene og Skatteetaten. I tillegg kan du velge å dele informasjon fra regnskapssystemet ditt. Du får opp en saldoprognose og nøkkeltall, og kan godkjenne regninger og sammenligne med konkurrenter.

– DNB Puls skal være din digitale økonomirådgiver, sier Schilbred Fasmer.

Puls er en app du laster ned på telefonen. For å kunne bruke Puls, må du bruke DNBs nettbank for bedrifter og være daglig leder eller styreleder i bedriften.

– Appen lar deg sammenlikne nøkkeltall med konkurrentene og bransjen for øvrig. I tillegg gir verktøyet råd med utgangspunkt i bedriftens likviditet og lønnsomhet.

11.000 BEDRIFTER BRUKER PULS: – Med Puls kan du styre butikken rett fra lomma og du får oversikt over økonomien, sier Benedicte Schilbred Fasmer, konserndirektør for DNBs bedriftskunder. Foto: Ellen Dokk Holm

Digitale verktøy har blitt like viktig som hammer og sag

Digital rådgiver for deg som ønsker god økonomistyring

Lofoten Seaweed: – Uten familiene våre hadde vi aldri lykkes

Les også