Easee

GRÜNDERNE BAK EASEE: Jonas Helmikstøl, daglig leder og medgründer, Steffen Mølgaard, designsjef og medgründer, Ola Stengel, software-sjef og Kjetil Næsje, teknisk sjef og medgründer. Foto: Easee

Easee, som lager elbil-ladere for privatmarkedet, startet opp 10. januar i år og har allerede gjort avtaler for å produsere tusenvis av ladere.

– Vi har satt alt på spill – ryktet vårt, hus og heim. Det har vært ganske intenst, men også veldig gøy, sier Jonas Helmikstøl, som er en av gründerne i Easee.

Gründerne har erfaring fra elbil-ladere fra tidligere jobber og selskapet ble etablert fordi de så behovet for en smart elbil-lader.

– Vår tanke er å sy intelligens inn i laderen, slik at laderen erstatter stikkontakten med en smart strømventil.

Sparer miljøet

Gründerne har gjort grundige undersøkelser hos privatpersoner med elbiler, elektrikere og Norsk elbilforening for å utvikle produktet. Easee har også inngått et samarbeid med Tibber, slik at laderen utjevner strømbelastningen og lader elbilen når strømprisene er lavest.

Laderen vår kan redusere strømkostnadene med 20 prosent

– En elbil-lader må være enkel å kjøpe, installere og bruke. Vi mener at laderen vår kan redusere strømkostnadene med 20 prosent. Vi sparer miljøet for minst 4 kilo kobber og plast per produserte lader. Den er 70 % mindre enn tilsvarende løsninger.

Beinharde diskusjoner

Gründerne mener at for å lykkes må de jobbe mot ett mål og ha med seg de riktige menneskene.

– Det å jobbe med de rette folka har alt å si. For å klare å holde ut i en gründerfase er det viktig å være et godt team. Vi tror også at vi da greier å tiltrekke oss de rette menneskene, om det er kunder, investorer eller nye ansatte, forklarer Helmikstøl.

Nå har Easee tre ansatte, men snart ansetter de en ny medarbeider. Kommunikasjonen dem i mellom er noe av det viktigste, men kan også være veldig vanskelig.

Samtalene kan noen gang være beinharde og det kan føles veldig personlig

– Vi er alle involverte i det meste og snakker med hverandre flere timer i løpet av dagen. Vi tør å snakke skikkelig ut om ting og retter inn kursen underveis. Samtalene kan noen gang være beinharde og det kan føles veldig personlig noen ganger, men da er det viktig å respektere hverandre.

Sagt nei til investorer

Gründerne forteller at de har sagt nei til noen investorer fordi de ikke hadde de samme verdiene som dem selv.

Noen investorer har en ovenfra og ned-holdning

– Noen investorer har en ovenfra og ned-holdning, og vil ha kortsiktig gevinst. For oss er det viktig å ha investorer på laget som har tillit til oss og lar oss gjøre våre ting på vår måte, sier Helmikstøl.

Helmikstøl ønsker seg investorer som gir gode innspill og holder en åpen dialog.

– Det produktet vi startet med er noe helt annet enn det vi har i dag. Nå er det viktig med kapital for å drifte  og utvikle selskapet videre.

Brenner for norsk industri

Norautron i Horten produserer og sammenstiller elektronikken. Plasten blir også produsert på Østlandet.

Vi brenner veldig sterkt for at norsk industri skal lykkes og er opptatt av å produsere mest mulig i Norge, sier Helmikstøl.

Sjekk her hvor mye din bedrift bidrar med til samfunnet.

Sterk gjennomføringsevne

Terje Fanebust er DNBs banksjef i Stavanger for bedriftsmarkedet og er imponert over alt det gründerne i Easee har fått til på kort tid.

Disse visste hva de skulle fra dag én

– De har sterk gjennomføringsevne og er ekstrem fokusert. Veldig mange gründere er i en søkende fase det første året, der de bruker mye tid på å finne ut av hva de skal bli når de blir store. Disse visste hva de skulle fra dag én, sier Terje Fanebust.

Videre mener banksjefen at selskapet har stor forståelse for hva kundene etterspør og hvordan produktet skal distribueres.

Easee har klart å få fryktelig mye teknologi inn i en liten duppeditt

– Rask og sikker lading er viktig for kundene og Easee har klart å få fryktelig mye teknologi inn i en liten duppeditt. De har også inngått et smart samarbeid med Tibber, som kan være med på å løfte de opp og frem.

Easee
IMPONERT: – Easee har sterk gjennomføringsevne og er ekstrem fokusert, sier Terje Fanebust, banksjef for DNBs bedriftskunder i Stavanger. Foto: Christian Faarlund

Appen som viser om bedriften vil overleve eller ikke

Slik får din bedrift lån

Sprøyter, bor og alt som er spisst kan være en trigger til tannlegeskrekk

Les også