DNB NXT Bergen ble kreativ musikk brukt for å optimalisere hjernene til mer enn 400 gründere og investorer for å lage én kreativ møteplass.

Vibble er gründerselskapet bak denne ideen, som har blitt til en app som lar deg mikse låter på mobilen din.

NXT Bergen in the house!

I går ble DNB NXT arrangert i Bergen hvor temaet var «Tech and Touch».

Tema? Hvordan skal man omstille et selskap som i dag tjener penger til å møte morgendagens utfordringer? Og på samme tid: Hvordan skal gründerne forholde seg til selskaper i endring?

Programmet bestod av interessante foredragsholderne, gründerdebatt og pitchekonkurranse som del av 100 Pitches.

DNB NXT Bergen var en levende møteplass med over 400 gründere og investorer.

NXT Bergen Vibble

Samarbeid mellom Soundio og DNB NXT

Et av selskapene som var til stede var Soundio. Soundio er et kreativt miljø som løser hvordan merkevarer og mennesker møtes og samhandler gjennom kultur.

Selskapets forretningsidé var å lage et verktøy for å leke med musikk

Appen Vibble er et eksempel på det, og er et av produktene til Soundio. Selskapets forretningsidé var å lage et verktøy for å leke med musikk, der kundene enkelt kunne legge på lydelementer på favorittmusikken fra Spotify og Soundcloud.

– Vi har bidratt til at DNB NXT Bergen blir et event til å være mer enn bare gratis drikke og øl. Vi åpnet arrangementet med et elektronisk saksofoninnslag av de sjeldne for å nullstille og sette publikum i riktig stemning, sier Erlend Hausken (bildet), som er grunnlegger og CMO av Vibble og Soundio.

Tar ned barrierer for å enklere interagere med musikk

Hausken er opptatt av at flere kan være kreative med musikk.

– Adferdsforskning viser at musikk aktiverer begge hjernehalvdeler og stimulerer den kognitive delen av hjernen. Musikk passer godt til møteplasser som DNB NXT hvor det handler om å tilnærme seg kunnskap og møte nye mennesker, en prosess som krever hjernens fulle oppmerksomhet, sier Hausken.

Les mer om Vibble her

Les også