Deltagelse på DNBs akseleratorprogram, DNB NXT Accelerator, gjorde at FundingPartners markedsplass for lån til norske selskaper ble en realitet raskere enn de selv hadde tenkt. For ett år siden ble selskapet etablert og lansering er rett rundt hjørnet.

Gründerne i FundingPartner vil skape en markedsplass for lån og målet er at investorer skal oppnå høy avkastning ved å låne penger direkte til norske selskaper.

– Vi var tre økonomer som så en utfordring i det finansielle systemet i Norge. Det er veldig mange bra selskaper som har god lønnsomhet og god likviditet, men allikevel ikke får lån på grunn av lav sikkerhet. Dette gjelder særlig små og mellomstore bedrifter, noe som utgjør brorparten av alle bedriftene i Norge. Investorer leter ofte etter god avkastning, og vi tenkte at hvis vi kobler disse sammen vil investorene få en bedre avkastning og bedriftene vil vokse og skape nye arbeidsplasser, sier Geir Atle Bore, en av gründerne i FundingPartner.

FundingPartner ønsker å skape gode forretningsmuligheter for sine kunder. Arbeidsplasser er også viktig å skape for det er bra for samfunnet.

– Vi merker at mange synes dette er et kult konsept. Investorene forteller at de liker oss og bedriftene ser frem til at produktet kommer på lufta. Det er veldig bra å jobbe med så mange happy customers, sier Bore.

– Vårt mål er at lage en konkurransedyktig modell. Vi har ikke kapitalkrav og mange filialer og store kostnader. Vi skal være veldig kostnadseffektive i driften og målet er å gi en større andel av avkastning til investorene, forteller gründeren.

DNB NXT Accelerator

FundingPartner var med på det første akseleratorprogrammet hos DNB i våres, DNB NXT Accelerator, og forteller at de bare etter tre måneder fikk til veldig mye.

– Vi fikk hjelp av eksperter i DNB til å bygge vår løsning, noe som gjorde at alt har gått fort. Vi samarbeidet om analyser på hvor stort markedet er og hva som er viktig for kundene og jobbet i lag med produktavdelingen. Vi fikk også tilgang på ekspertise slik som advokater, utviklingsavdelinger, risikomodeller og kredittmodeller, sier Bore.

Gode tips til gründere fra FundingPartner

  1. Sett høye ambisjoner. Uten å prøve skjer det ingenting, f.eks. ta kontakt med etablerte selskaper for å invitere til samarbeid.
  2. Prat med mulige kunder tidlig. Forstå hvilke utfordringer det finnes med produktene de bruker i dag og design en løsning som løser alle disse utfordringene!
  3. Lag hver dag en konkret liste som skal gjøres i dag, og det skal fullføres i dag. Da får du gjort enda mer enn du håper på!

Les mer om DNB NXT Accelerator her.

Les også