BANKINTEGRASJON: Det at bedriftenes regnskapsprogram og nettbank snakker sammen gjør at bedriftene sparer tid på arbeid med utbetalinger og avstemming av konti, sier prosjektlederne for bankintegrasjon i DNB, Ann-Karin Berg og Pernille Haanshuus. Foto: Monika Kjendalen

 

Bankintegrasjon mellom økonomi- og regnskapssystem og nettbanken går nå enklere og raskere enn noen gang med den digitale bestillingsløsningen. Hva er bankintegrasjon? Det er når du kobler nettbanken sammen med ditt økonomi-/regnskapssystem til bedriften.

For ett år siden var det bare mulig å bestille bankintegrasjon og banktjenester ved å fylle ut flere papirskjemaer. Disse måtte så sendes som brevpost til leverandøren av økonomi- og regnskapssystemet og deretter til banken.

Bankintegrasjon og banktjenester er bestilt med noen få tastetrykk

– Både regnskapsfører og bedriftene sparer tid på å bestille bankintegrasjon digitalt. Nå er bestillingen gjort på få minutter. Tidligere måtte bedriftene fylle ut et skjema på papir med signaturer. Det medførte mye feil fordi folk for eksempel stavet navn feil, sier Freddy Kristensen, partneransvarlig i 24SevenOffice.

Digital bankintegrasjon øker også sikkerheten og sporbarheten.

– Med digital overføring av sensitiv informasjon slipper man at kontonummer, e-postadresser, navn og adresser forsvinner i posten. Det hjelper også miljøet med mindre papir og bedriftene sparer kostnader med mindre portoutgifter.

bankintegrasjon
MINDRE PAPIR: Bankintegrasjon mellom økonomi- og regnskapssystem og nettbanken går nå enklere og raskere enn noen gang med digital bestillingsløsning, sier Ann-Karin Berg og Pernille Haanshuus i DNB. Foto: Monika Kjendalen

Sparer tid

DNB har som ambisjon om å gjøre hverdagen enklere for kundene. I dag er det flere økonomi- og regnskapssystem som benytter den digitale bestillingsløsningen.

Det at regnskapsprogram og nettbank snakker sammen gjør at bedriftene sparer tid på arbeid med utbetalinger og avstemming av konti

– Det at bedriftenes regnskapsprogram og nettbank snakker sammen gjør at bedriftene sparer tid på arbeid med utbetalinger og avstemming av konti. At en slik integrasjon nå bestilles digitalt uten papirer frem og tilbake gjør det enklere for våre kunder, sier prosjektleder Ann-Karin Berg i DNB.

– Regnskapsprogrammet Fiken var den første som kom på løsningen for cirka et år siden, deretter 24SevenOffice og Visma eAccounting. Flere regnskapsleverandører vil være klare før sommeren, sier Roger Tveit i DNB.

Ønsker du å styre bedriftens økonomi bedre? I økonomistyringsappen Puls får du raskt oversikt over alle kontoer, saldoprognose og nøkkeltall sammenlignet med bransje og konkurrenter .

Enkelt og raskere å integrere

24SevenOffice har utviklet bankintegrasjonen fra deres økonomi- og regnskapssystem til DNBs nettbank i samarbeid med DNB. De opplever DNB som løsningsorientert og fremoverlent.

– Det er enkelt å integrere 24SevenOffice-programmet til nettbanken i DNB. Når man er kunde av begge parter, er det bare å logge  seg inn i 24SevenOffice, velge DNB som bank og brukeren blir overført til DNBs bestillingsløsning. Bankintegrasjon og banktjenester er bestilt med noen få tastetrykk, sier Björn Thordebrand, bankansvarlig i 24SevenOffice.

Enkel regnskapsføring

De aller fleste kundene til 24SevenOffice bruker deres app for å godkjenne utbetalingsfiler (også kalt remitteringsfiler). Dette er mulig fordi økonomi- og regnskapssystemer og nettbank er integrert.

– Tilbakemeldinger fra våre kunder er at de er veldig fornøyde med appen. Den har vi hatt i flere år, og vi ruller ut ny funksjonalitet hele tiden, sier Kristensen.

Bruker ny digital bestillingsløsning

Disse leverandørene benytter DNBs nye digitale bestillingsløsning:

  • Fiken
  • 24SevenOffice
  • Visma eAccounting
  • Zirius
  • ZData
  • Uni Economy
  • Sumango

Flere Visma-systemer, PowerOffice og Xledger skal ha digital bestillingsløsning klar før sommeren.

Moms – alt du bør vite om frister og regler

Appen som tar pulsen på butikken din

Nå går det automatisk i appen

Les også