Bag'in startskudd

SMART LAGRING AV UTEMØBLER MED BAG’IN: Bag’in kommer i to størrelser, og koster fra 1590,- til 1990,-. Foto: Bag’in

Bag’in ønsker å løse et problem mange nordmenn opplever hver høst, nemlig å lagre utemøblene slik at de ikke mugner og råtner. De har laget en enkel løsning som gjør at du slipper å flytte på utemøblene som forblir tørre og trygge gjennom hele vinteren.

Vi tok en prat med gründer og mannen bak ideen, Kåre Sekkeseter, for å høre om ideen, hvordan de jobber og responsen så langt.

Hvordan kom dere på ideen om Bag’in? 

– Ideen hadde sitt utspring i det evige problemet mange har hvert år: Hva gjør man med utemøblene når man ønsker å «pakke bort sommeren»? Mange opplever at «samme hvor godt vi pakker inne utemøblene, så holder det ikke». Dette problemet har vi selv også opplevd, og derfor har jeg og teamet mitt jobbet med å komme opp med en løsning det siste halvannet året, forteller gründer Kåre Sekkesæter.

ØDELAGTE PRESSINGER: Bag’in mener de har løsningen på problemet med ødelagte presenninger og utemøbler etter en lang vinter. Foto: Bag’in

Hvem er dere som startet Bag’in?

– Bag’in består av meg selv, Kåre Sekkeseter, som er idéhaver. Krister A. Pedersen som økonomi- og strategi-mannen og Øivind Solgård-Jensen er den digitale duden. Vi har ambisjon om internasjonal ekspansjon innen 1-2 år og vi har pekt ut 12 land som vi skal til.

Det finnes jo mange lignende produkter og hva skiller deres fra de andre «vanlige»?

– Det som finnes i dag er presenninger og værtrekk. Samt at noen setter utemøblene under tak, noen har plass i garasje, men mange lar det stå ute. Værtrekk tåler ikke det norske klimaet. Presenning ser stygt ut, holder sjelden og man må kjøpe ny annenhver eller hvert år.

Bag’in løser et problem veldig mange har

Hvordan funker en Bag’in?

– Vår løsning har bunndel og en overdel. Disse kobles sammen med en solid glidelås. I tillegg har den løsninger som gjør at fukt forsvinner ut, og man kan også forankre Bag’in til terrassen. Det meste er tenkt på; det er også det vi får tilbakemelding om fra kundene.

Hvordan har responsen vært så langt?

– Vi er veldig fornøyde med responsen. Vi lansert for snaue to måneder siden. Vi har fått aksept i markedet på at dette vil kunden ha. Bag’in løser et problem veldig mange har. TV-programmet «Eventyrlig oppussing» vil ha med løsningen vår i sin TV-serie. Vi har fått mange innspill på hva folk trenger Bag’in til. Ikke bare utemøbler, men også oppbevaring av andre plasskrevende produkter.

Bag’in-gründerens råd til deg som vil starte opp for deg selv

  • Skal du lykkes, så må din idé løse et problem, helst hos flere kunder. Samt at det er betalingsvillighet for ditt produkt, såkalt «markedsfit».
  • Du klarer aldri dette alene – du må ha flere med deg. Ikke vær redd for å fortelle andre om din idé. Ikke sitt alene – få deg en plass på f.eks. MESH, House Of Innovation eller noe lignende. Ikke mist troen på deg selv.
  • Det er ikke nok å ha en idé, du må også kunne kommersialisere den. Få den ut i markedet. Få aksept og få kunder.

 

Les også