DNB og StartupLab inviterer for andre gang startups til DNB NXT Accelerator, et tre måneders akseleratorprogram i regi av StartupLab. I DNB ønsker vi å forenkle, disrupte, automatisere og videreutvikle våre løsninger og målet med programmet er å bidra til etablering av partnerskap som kan gi kommersielle muligheter for både oppstartsselskapene og DNB.

DNB NXT Accelerator er ikke bare for tradisjonelle fintech-startups. DNB jobber med å finne framtidens bankløsninger og løsninger for at kundene skal få en enklere hverdag. Vi ser etter gründere som jobber med alle aspekter av fremtidens bank- og betalingstjenester, dette kan være startups som:

• Forenkler eller disrupter kundeinnsikt, betalingsløsninger eller SMB-lån
• Automatiserer banksystemer hos DNB eller deres partnere
• Utvikler tilleggstjenester på bankens verdikjeder

Deltagerne i akseleratorprogrammet får en egen mentor fra StartupLab med internasjonal erfaring og etablert nettverk. Fra DNB får deltagerne en mentor og fri tilgang til relevant fagkompetanse basert på behov, et stort nettverk og potensiell tilgang til to millioner kunder.

Kan komme langt på tre måneder

StartupLab er en ledende nordisk inkubator og akselerator drevet av tidligere gründere med lang erfaring innen investor- og oppstartsmiljøene i Norge. StartupLab har siden 2012 hjulpet over 200 oppstartsselskap, og har for tiden 85 selskaper lokalisert i sin inkubator.

– Vår erfaring er at oppstartsselskaper kan komme veldig langt i løpet av tre måneder når vi gir de tilgang til finansiering fra dag én og kobler på Norges beste mentorer. Tilbakemeldingene fra den første akseleratoren er godee. DNB har valgt å fortsette samarbeidet med flere av selskapene, sier Per Einar Dybvik, partner i StartupLab.

Per Einar Dybvik
Foto: StartupLab

DNB ønsker å finne interessante samarbeidspartnere

DNB har de siste årene løftet satsingen på oppstartsbedrifter og har som ambisjon å hjelpe oppstartsselskaper med å lykkes. I tillegg ønsker DNB å øke innovasjonstakten, og DNB NXT Accelerator har blitt et viktig verktøy i dette arbeidet.

– De meget gode erfaringene fra den første akseleratoren gjør at vi nå gjennomfører et nytt akseleratorprogram. Vi ønsker å bidra til at nye selskaper får suksess, i tillegg til at vi er opptatt av å finne interessante samarbeidspartnere, sier Karianne Melleby som leder Partnerships-divisjonen i DNB.

DNB NXT Accelerator
Foto: DNB

Andre fakta om DNB NXT Accelerator

  • Vi ser etter ambisiøse team på minimum to personer med globale mål.
  • Selskapene bør ha lansert første versjon av sitt produkt eller har ambisjoner om å lansere innenfor de neste seks måneder.
  • Kjerneteamet må ha mulighet for å flytte til StartupLab i perioden 15. mars – 15. juni 2018.
  • StartupLab investerer gjennom Founders Fund 1 million NOK i selskapene som blir valgt ut. Denne investeringen benyttet i kombinasjon med etablerertilskudd eller oppstartslån fra Innovasjon Norge gir inntil 2,5 millioner NOK fra dag én.
  • Tett oppfølging fra et team av erfarne gründere i tillegg til fri tilgang til DNBs kompetanse og ekspertise som selskapet måtte trenge i perioden akseleratoren pågår.
  • Søknadsfristen for programmet er 31. januar 2018. Inntil ti selskaper vil bli invitert til å delta i akseleratorprogrammet, og de valgte selskapene presenteres 1. mars 2018.

Les om Funding Partners deltagelse på forrige akseleratorprogram.

Les også